Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

KD kræver undersøgelse af kommunalt abortpres

Unge kvinder skal ikke presses til en abort med trusler om tvangsfjernelse efter fødslen, mener Kristendemokraterne, som nu vil anmode justitsministeren om at se på kommunernes metoder.

- Kommunerne har pligt til at bistå alle kvinder, der har brug for hjælp til at klare moderrollen. Unge mødre skal ikke presses til en abort med trusler om, at barnet ellers bliver tvangsfjernet efter fødslen.

Sådan siger Kristendemokraternes landsformand, Stig Grenov, efter TV Avisen søndag blandt andet kunne fortælle om en ung gravid kvinde, der fik at vide af sin sagsbehandler, at hun skulle få foretaget en abort, hvis hun ville beholde den datter, hun havde i forvejen.

- Unge kvinder er sjældent i en situation, hvor de kan sætte sig op mod systemet. Samtidig nægter visse sagsbehandlere at anerkende Etisk Råds definition, der siger, at livet starter ved befrugtningen. De unge kvinders følelser kan heller ikke aborteres sammen med barnet. Så selv om de kommunale budgetter er stramme, må pengene aldrig tælle mere end livet, siger Stig Grenov.

Kristendemokraterne vil nu anmode både Advokatrådet og justitsministeren om at se på kommunernes metoder.

Advokat Lars Buurgaard Sørensen fra Brønderslev fortæller til DR Nyheder, at socialrådgivere i flere tilfælde presser ressourcesvage kvinder til at få foretaget en abort.

- Det sker hver anden måned, at jeg bliver ringet op, hvor det er situationen, siger han og tilføjer, at han mener, at kommunernes praksis er grotesk.

Ifølge ekspert Trine Schultz, lektor i socialret ved Aalborg Universitet, giver loven socialrådgiverne mulighed for at vejlede og oplyse om det scenarium, der venter, hvis der er et barn på vej.

- Men derfra er der jo langt til at gå ind og give nærmere rådgivning omkring abort. Den opgave ligger jo i et helt andet regi. Det er sundhedsmyndighederne, der kan rådgive om det, siger hun til DR Nyheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.