Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Katastrofal lav tilslutning til Socialdemokraterne

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan fredag vågne op til en grum meningsmåling.

Blot 16,5 procent af vælgerne ville i dag stemme på Socialdemokratiet, viser en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut lavet for Børsen. Dermed indleder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) det nye folketingsår på meningsmålingernes bund.

Sigge Winther-Nielsen, valgforsker ved Københavns Universitet, kalder målingen »beskæmmende for S«.

- Der er bare en grundlæggende mistillid og utilfredshed med regeringen, siger han til Børsen.

Ifølge Sigge Winther-Nielsen har Socialdemokraterne ellers haft en god måned, hvor statsministeren flere gange er blevet rost i medierne, blandt andet for sin tale på partiets kongres i Aalborg.

Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne, er da også langt fra tilfreds:

- Det er for lavt et tal for os. Altså vi ligger dårligt i målingerne, det må man sige.

Yderligere viser meningsmålingen, at Venstre og Dansk Folkeparti med en vis sandsynlighed næsten kunne danne et flertal alene. De to oppositionspartier står nemlig til en samlet vælgertilslutning på 47,9 procent, og tager man højde for målingens statistiske usikkerhed, er det derfor ikke usandsynligt, at de to partier kan mønstre mere end halvdelen af stemmerne.

Venstre ligger stille med 32,9 procent af stemmerne mod 33,1 procent i sidste måned, mens der er fremgang hos Dansk Folkeparti, der er gået frem med 1,2 procentpoint til 15 procent siden sidste måling. Partiets gruppeformand, Kristian Thuelsen Dahl, siger til Børsen, at det er »forbløffende og overraskende«.

Hos SF går meningsmålingen ligeledes den rette vej med en tilslutning på 6,5 procent mod 5,7 procent i sidste måned. Imens ligger Enhedslisten til at få 10,4 procent af stemmerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.