Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Karsten Lauritzen: Skrotter EFI og starter genrejsning af Skat

Karsten Lauritzen (V), skatteminister juni 2015- ?
Karsten Lauritzen (V), skatteminister juni 2015- ?

Der er i dén grad noget rituelt over det. Da Venstres Karsten Lauritzen tiltrådte som skatteminister i 2015, betonede han – ligesom sine forgængere – at han ville genskabe tilliden til Skat. Og som en af sine første store handlinger sendte skatteministeren EFI til skrot. Samtidig forklarede han Politiken, at »med den viden, vi har i dag, skulle EFI aldrig have været igangsat. Det var en fejl«.

En del af regningen kom, da Karsten Lauritzen i august 2016 lancerede en redningsplan til syv mia. kr. og med en total omstrukturering af Skat. 1.000 nye medarbejdere skulle ansættes, og 1.000 planlagte fyringer blev annulleret.

I samme anledning mente Karsten Lauritzen, at alle ni skatteministre siden 2005 var medansvarlige for nedsmeltningen i Skat. Han afviste dog en samlet undersøgelse af forløbet og mente, at man i stedet skulle se fremad. Da et flertal for en undersøgelse tegnede sig mandag aften, forklarede ministeren i en skriftlig kommentar, at regeringen vil indgå i konstruktive drøftelser om det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.