Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Karakterkrav på fire udelukker ufaglærtes børn

Halvdelen af de børn der kommer fra ufaglærte hjem kommer ikke til at kunne klare karakterkrav på fire.

København: Hvis et adgangskrav på 4 til gymnasiet bliver til virkelighed, vil 50 procent af børnene fra ufaglærte hjem ikke kunne komme i gymnasiet.

Det viser en ny analyse fra Den Sociale Kapitalfond, der bygger på registerdata fra Danmarks Statistik, skriver Politiken tirsdag.

Karakterkravet er centralt i regeringens udspil til en gymnasiereform, der forhandles om i disse dage.

- Hvis politikerne indfører kravet, skal de gøre det med bevidstheden om, at børn af ufaglærte forældre har sværere ved at honorere kravet end andre, siger Kristian Jakobsen til Politiken.

Kristian Jakobsen er analysechef i Den Sociale Kapitalfond, der får midler fra blandt andet Tryg Fonden.

Annette Lind, undervisningsordfører for Socialdemokraterne, er enig og ønsker karakterkravet 02.

- Nogle af de unge, der udelukkes ved et 4-tal, er de første i familien til at få en studenterhue. Dem vil vi ikke sortere fra. Vi vil ikke have et A- og et B-Danmark, siger hun til Politiken.

Undervisningsministeren ønsker ikke at kommentere analysen under de igangværende forhandlinger.

Venstres undervisningsordfører, Anni Matthiesen, erkender, at der er "en stor udfordring med at bryde den negative sociale arv".

- Vi skal ikke slække på de faglige krav til en boglig uddannelse. Når vi samtidig ved, at op mod halvdelen af de elever, der starter på gymnasiet med under 4, falder fra og dermed får et unødigt nederlag, er det mest ærligt at være præcise på, hvad der kræves af faglige forudsætninger for at gennemføre en gymnasial uddannelse, skriver hun til Politiken.

Forhandlingerne om gymnasiereformen er skemasat til midten af maj, og alle partier er stadig med.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.