Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Karakterkrav i vejen for gymnasiereform

Forhandlingerne om en ny gymnasiereform er onsdag brudt sammen, erfarer Berlingske Nyhedsbureau. Partierne udskyder aftalen til efter valget.

Undervisningsminister Christine Antorini fik ikke en ny gymnasiereform igennem inden valget.
Undervisningsminister Christine Antorini fik ikke en ny gymnasiereform igennem inden valget.

Landets gymnasieelever kan ikke se frem til en reformeret uddannelse i denne omgang. Forhandlingerne i Undervisningsministeriet brudt sammen onsdag eftermiddag.

Partierne er mødtes talrige gange og har længe stået milevidt fra hinanden på en lang række punkter. Den største uenighed ligger i et nyt adgangskrav.

Før påske foreslog regeringen derfor at tage adgangskravene helt ud af forhandlingerne, så man kunne lave en aftale om alle andre dele i reformen, men det afviste blå blok og SF.

At der ikke kommer en ny gymnasiereform foreløbig ærgrer undervisningsminister Christine Antorini (S):

»Det er ærgerligt for både de unge og for fremtidens gymnasier, at forhandlingerne nu er faldet til jorden. Der er ellers bred enighed blandt partierne om regeringens forslag til, at vi skal give gymnasiet et fagligt løft, have færre studieretninger og styrke anvendelsesorienteringen i undervisningen. Dette må vi nu opgive på grund af ønsket om høje adgangskrav,« siger ministeren.

Venstre og Konservative krævede under forhandlingerne karakterkrav for folkeskoleelever på mindst 4 i dansk og matematik for at komme i gymnasiet. Men regeringen ville højest acceptere karakterkrav på 02.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.