Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kandidater til kommunalvalg vil have kortere skoledage

Elever har for lange skoledage. Det mener flere kandidater ifølge en rundspørge foretaget af Ritzau.

Ifølge flere kommunalpolitikere bør skoledagene kortes ned for landets folkeskoleelever. Folkeskolereformen får eleverne til at bruge for meget tid i skolen, lyder det. Free/Colourbox/arkiv
Ifølge flere kommunalpolitikere bør skoledagene kortes ned for landets folkeskoleelever. Folkeskolereformen får eleverne til at bruge for meget tid i skolen, lyder det. Free/Colourbox/arkiv

København. Flere timer i skolen, mere varieret undervisning og lektiehjælp. Det er essensen af folkeskolereformen, der skal gøre landets elever dygtigere.

Men spørger man kommende kommunalpolitikker, har folkeskolereformen i sine tre leveår skabt alt for lange skoledage.

Det viser en rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt kandidater i alle kommuner landet over. Rundspørgen er sendt ud til 8559 kandidater. 3795 har svaret på spørgsmålet om, hvorvidt skoledagene er for lange.

Dermed er den ikke repræsentativ, men den giver et billede af holdningerne hos de kandidater, der har svaret.

2608 kandidater, svarende til 69 procent i rundspørgen, mener, at landets elever er for lang tid i skole.

En af dem er byrådskandidat for De Konservative i Rudersdal Kommune, Karen Schousboe.

- Det er en kollektiv eftersidning, som vi har givet vores børn med de lange skoledage. Jeg vil tage fat i den nationalpolitiske debat, da jeg vil have større frihed til kommunal styre, for hver skole har hver sine udfordringer, siger Karen Schousboe.

Kommunalpolitikkerne er ikke ene om at rette kritik mod folkeskolereformen.

Ifølge forskningsleder ved VIA University College, Andreas Rasch-Christensen, har flere elever og forældre end før klaget over skoledagenes længde.

Det har blandt andet fået flere kommuner til at rulle den del af reformen tilbage. I 84 af landets 98 kommuner er det op til skolen at afgøre, hvor lang tid eleverne skal være i skole.

- Kommunerne og politikkerne har mulighed for at korte skoledagen ned ved at sammenlægge det, man kalder understøttende undervisning, med den faglige undervisning, mod at der er flere voksne til stede, forklarer Andreas Rasch-Christensen.

Ifølge forskningslederen fokuserer kommunalpolitikkerne for meget på skoledagens længde frem for selve kvaliteten af undervisningen. Han savner konkrete politiske bud på, hvordan folkeskolerne kan forbedres.

At der ikke er fokus på kvalitet, er byrådskandidat for Venstre i Aalborg Kommune Ole Friis ikke enig i. Han mener, at de lange dage går ud over unges indlæring, hvorfor det er essentielt at korte dagene ned.

- Kvaliteten af undervisningen og elevernes udbytte vil være mindst lige så godt. De vil til gengæld ikke skulle kæmpe ukoncentreret frem til klokken fire, siger byrådskandidaten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.