Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kammeradvokatens monopol er brudt

Venstre har indgået en aftale med regeringen om at bryde statens faste advokats monopol og forventer fremover at advokatopgaver skal i udbud.

Kritik af blandt andet størrelsen på salærer hos Advokatfirmaet Poul Schmith, som er fast advokat for staten, har nu medført, at regeringen har indgået en aftale med Venstre om, at der fremover kan anvendes flere advokatkontorer.

Sådan lyder det fra Venstres folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V), der allerede i efteråret 2012 fremsatte et beslutningsforslag om at sende statens advokatopgaver i udbud.

»Det er glædeligt, at visse af statens advokatopgaver fremadrettet kan varetages af flere kontorer. Det kan være med til at sikre arbejdspladser i provinsen, og samtidig bliver det sikret, at staten får den bedste advokatbistand til den bedste pris,« siger Preben Bang Henriksen (V).

Samtidig sikrer den nye aftale ifølge Venstre også langt større gennemsigtighed i forbindelse med Kammeradvokatens priser, ligesom at regninger fremover skal være »klare, overskuelige og kontrollerbare«, hvilket tilsyneladende ikke har været tilfældet med den nuværende faste Kammeradvokat.

Samtidig kan staten med den nye aftale også komme til at spare mange transportudgifter, da lokale sager nu kan blive ført af lokale advokater.

Monopolbruddet er blandt andet en konsekvens af dagbladet Politikens historier om, at Advokatfirmaet Poul Schmith, som i 75 år har haft eneretten til at stå for statens retssager og lignende, i 2011 fik et overskud på 80 millioner kroner ud af en samlet omsætning på knap 400 millioner kroner, hvoraf størstedelen kommer fra svært gennemskuelige og alt for høje regninger til staten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.