Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K: Vi har også ansvar for myndigheders uanmeldte besøg

De Konservative indrømmer, at de selv har ladet myndighederne øge brugen af uanmeldte besøg på privat ejendom. Men der skal sættes en stopper nu.

Brian Mikkelsen (K)
Brian Mikkelsen (K)

Den tidligere VK-regering står med et ansvar for den glidebane, myndighederne er ude på ved i stigende grad at give lov til at vade uanmeldt ind på danskernes private domæner.

Det siger de Konservatives skatteordfører, tidligere justitsminister og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

»Det er en proces, hvor vi i dag i det store perspektiv kan se, at det har været en glidbane. Der er kommet for mange hjemler for myndighedernes adgang til folks ejendom. Vi har fra de borgerliges side også selv en del af ansvaret for det,« siger Brian Mikkelsen.

Han understreger dog, at han og de Konservative ønsker et opgør med udviklingen.

»Det er en tendens, vi skal have stoppet,« siger den konservative skatteordfører.

En analyse foretaget af den juridiske tænketank Justitia viser ifølge Information, at der under både den borgerlige og nuværende SR-regering er blevet indført adskillige nye hjemler i lovgivningen, så myndighederne har fået adgang til privat ejendom uden retskendelse. I dag er tallet oppe på 268 tilladelser. Ifølge Justitia er det skredet sket i centraladministrationen mere end fra politisk side.

Det forarger Brian Mikkelsen, der mener, man skal begynde med skal lave et gennemsyn af samtlige hjemler.

»Den glidebane, som Justitia skitserer, viser, vi skal sige stop, og det gør vi fra de Konservatives side. Jeg synes, man skal se alle 268 hjemler igennem og se på, hvad der egentlig er begrundelsen for dem - og forhåbentligt få slettet nogle af dem,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.