Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K kræver hasteredegørelse efter ny kritik af politiet

Konservative vil have en foreløbig redegørelse om politiets indsats under terrorangrebet, efter nye oplysninger sår tvivl om myndighedens parathed.

Få uger før Rigspolitiet ventes at præsentere sin redegørelse om terrorangrebet i København, forlanger Konservative nu en »foreløbig« redegørelse.

Den melding kommer i kølvandet på oplysninger om, at den ene af de to betjente, der natten til 15. februar blev såret af Omar El-Hussein i Krystalgade, ikke havde fået den fornødne oplæring i at betjene den MP5-maskinpistol, betjentene var bevæbnet med den aften. Det fremgår af en aktindsigt, TV2 Nyhederne har fået.

De oplysninger får nu Konservative til at kræve en foreløbig redegørelse af politiets indsats.

»Vi kan ikke gå og vente. Hvis der mangler politifolk, udstyr eller træning, så skal der gøres noget med det samme. Så vil vi øge bevillingen til politiet, hvis det skal bruge flere midler. Hvis der skulle ske et nyt angreb i morgen, har vi så gjort det, vi kan, for, at politiet kan løse det her til UG?,« spørger Mike Legarth (K), næstformand for den konservative folketingsgruppe.

Redegørelsen fra Rigspolitiet ventes at komme i begyndelsen af maj og har dermed været undervejs i lidt under to under måneder. Det er for lang tid, fastslår Mike Legarth.

»Vi har hele tiden ment, det var et problem, at vi skulle vente seks uger på en politiindsats’ redegørelse. Man burde hurtigt kunne svare på, om politiet har de folk, der skal til, er de uddannede, og har de det udstyr, der skal til. Nu er der gået seks uger, og vi har stadig ikke fået et svar. Derfor vil vi have den foreløbige redegørelse,« siger Mike Legarth.

Han garanterer samtidig, at Konservative er klar med de fornødne midler, såfremt politiets udfordringer under angrebet skulle vise sig at være betinget af ressourcemangel.

»Vi har i lang tid sagt, at politiet var underbemandet. Vi vil gøre noget mere for politiet og imødekomme deres ønsker. Vi vil være sikre på, at de kan løse situationen til enhver tid,« siger Mike Legarth.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.