Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K hiver Thorning i samråd om Vilhelmsen

Statsministeren bliver nødt til at forklare sin erhvervs- og vækstministers angreb på det danske erhvervsliv, lyder det fra de Konservative.

Brian Mikkelsen vil ha statsministeren i samråd erhvervsministerens udmeldinger om erhvervslivet ...
Brian Mikkelsen vil ha statsministeren i samråd erhvervsministerens udmeldinger om erhvervslivet ...

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsens (SF) øverste chef må komme med en forklaring på sin ministers udtalelser om, at det danske erhvervsliv modarbejder regeringens vækstpolitik.

Sådan lyder det fra de Konservative, der nu kalder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i samråd om Annette Vilhelmsens interview med Kjerteminde Avis, hvori hun hævder, at »de borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering«.

- Det er en af de mest tåbelige udtalelser, jeg har hørt fra en minister nogensinde, og det siger ikke så lidt. Det viser en fuldstændig manglende forståelse for, hvordan erhvervslivet arbejder. Derfor har jeg tænkt mig at kalde statsministeren i samråd for at sige, at hun bør få styr på tropperne og forklare, om det her virkelig er regeringens politik, siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K), der også er tidligere økonomi- og erhvervsminister.

Han forventer, at Helle Thorning-Schmidt får forklaret de tre regeringspartiers holdninger til regeringens erhvervspolitik og samtidig sikrer, at de ikke »stritter i alle mulige retninger«.

Annette Vilhelmsen understregede i interviewet, at visse dele af erhvervslivet aktivt modarbejder regeringens vækstpolitik og »puster krisen kunstigt op«, og det er en bekymrende retorik, lyder det fra Brian Mikkelsen.

- Danmark har brug for, at regeringen spiller med på, at der er krise, og at erhvervslivet skal have nogle bedre vilkår. Så det forventer jeg klart, at Helle Thorning-Schmidt sender et signal om, når hun skal forklare sig i samrådet. Det er bekymrende, for krisens udfordringer er ikke løst, hvis de tre partier ikke kan blive enige, siger han.

Brian Mikkelsen opfordrer erhvervs- og vækstministeren til at hive fat i sine embedsmænd og bede dem forklare, hvordan Danmarks økonomiske situation ser ud, for »så skal hun nok meget hurtigt få korrigeret sine udtalelser«.

Annette Vilhelmsen præciserede onsdag aften sine udtalelser fra interviewet med Kjerteminde Avis i en pressemeddelelse. Her understregede hun, at hun var uklar i sine udtalelser. Men den præcisering er ikke nok, vurderer den konservative erhvervsordfører, der ikke mener, at hun trækker i land, men blot præciserer det, hun er forpligtet til at sige som minister om, at regeringen har et godt forhold til erhvervslivet.

Venstre og Liberal Alliance har kaldt Annette Vilhelmsen i samråd, og Venstre kræver, at ministeren sender en undskyldning til erhvervslivet.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), skriver desuden på sin Facebook-profil, at han har tænkt sig at spørge Helle Thorning-Schmidt, om hun er enig i sin ministers udtalelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.