Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K har fokus på ledige under 30 år

Der vil primært blive talt om unge ledige under 30 år, når de Konservative skal forhandle kontanthjælpsreform med regeringen.

De Konservative er særdeles positivt indstillet over for de dele af regeringens udspil til en kontanthjælpsreform, der er sluppet ud.

Både forslaget om at udvide den såkaldte ægtefælleforsørgelse, så den også kommer til at omfatte samlevende, og forslaget om at nedsætte ydelsen for de ledige under 30 år bliver vel modtaget i oppositionspartiet.

»For mig er det helt afgørende, at det bedre skal kunne betale sig at tage et arbejde, og at det skal være mere attraktivt at være i uddannelse, end at være på kontanthjælp. Vi har hele tiden fokuseret meget kraftigt på de unge unde 30 år, og det vil vi også gøre til forhandlingerne,« siger de Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Mai Henriksen (K).

Og det vil formentlig være en flok konservative politikere med ja-hatte på, der sætter sig til rette ved forhandlingsbordet med regeringen, der fremlægger det samlede udspil mandag.

»Når regeringen vælger at føre politik, som er taget fra de Konservatives program, så kan vi ikke være irriterede,« siger Mai Henriksen med henvisning til, at de Konservative sidste år foreslog lavere ydelse til unge under 30 år, der er på kontanthjælp.

»Dengang blæste Socialdemokraterne forslaget fuldstændig af banen. Det var ikke socialdemokratisk politik, men det er det åbenbart blevet nu, og det bifalder vi selvfølgelig,« siger arbejdsmarkedsordføreren.

Ifølge Berlingskes oplysninger foreslår regeringen, at arbejdsløse under 30 år, der er uddannelsesparate, får frataget kontanthjælpen for i stedet at blive tilbudt en ydelse på SU-niveau.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.