Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K giver Obama ret: Vil have flere penge til forsvaret

De europæiske lande kører på frihjul i Nato, mener K, der støtter USA's præsidents opsang til Europa.

De Konservative er helt enig med den amerikanske præsident, Barack Obama, i, at Danmark bør øge sit forsvarsbudget til to procent af bruttonationalproduktet (BNP).

Det siger forsvarsordfører Rasmus Jarlov (K), efter at Obama i en tale i den tyske by Hannover er kommet med en opfordring til de øvrige Nato-lande om at leve op til den erklærede Nato-målsætning om at bruge to procent på militærudgifter.

Det er nødvendigt, at Nato styrkes i landene mod Rusland, blandt andet Baltikum og Rumænien, mener Obama, som opfordrer den europæiske del af alliancen til at øge investeringer i forsvaret.

Og De Konservative er altså helt enig i, at Danmark, der i øjeblikket bruger omkring 1,2 procent af BNP på forsvaret, bør bruge mere.

- Vi er helt enige med Obama i, at de europæiske lande kører for meget på frihjul og bør hæve deres forsvarsbudgetter.

- Det er helt sikkert, at Konservative kommer til at kræve et højere forsvarsbudget, når vi skal forhandle forsvarsforlig, siger Jarlov.

- Efter vores opfattelse har vi forpligtet os til at bruge to procent af BNP, tilføjer han.

Nato-landenes ledere gav på et topmøde i Wales i 2014 hinanden håndslag på, at de alle vil sigte mod at nå de to procent i løbet af 10 år.

Det blev samtidig aftalt, at lande skulle stoppe med at beskære deres forsvarsbudgetter, så snart de var ude af den økonomiske krise.

- Der er blevet skåret rigtig langt ned i de senere årtier ud fra en forventning om, at verden ville blive fredeligere. Desværre er det jo ikke tilfældet, siger Rasmus Jarlov.

- Jeg kan sagtens forstå, at amerikanerne er trætte af at betale en kæmperegning for vores sikkerhed. At vi i Europa ikke er i stand til at betale for os selv, er faktisk en lille smule pinligt, mener Rasmus Jarlov.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.