Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K går ind for lønnedgang: Uddannelse hjælper ikke en dyt

Vi risikerer sydeuropæiske tilstande i Danmark, hvis vi ikke forbedrer konkurrenceevnen ved at gå ned i løn, som Mærsk-topchefen anbefaler. Det mener de Konservative.

Vi mister arbejdspladser, hvis vi ikke får kigget på lønniveauet i Danmark, siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K).
Vi mister arbejdspladser, hvis vi ikke får kigget på lønniveauet i Danmark, siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K).

Lavtuddannede danskere skal indstille sig på en lavere løn, hvis Danmark skal ud af krisen. Sådan lyder meldingen fra A.P. Møller-Mærsks administrerende direktør i dagens Berlingske - og han har ret, mener de Konservative.

- Jeg er fuldstændig enig. Vi mister arbejdspladser, ikke bare til Kina og Indien, men også til Tyskland, Sverige og Polen, hvor det er væsentligt billigere at producere, hvis vi ikke får kigget på lønniveauet i Danmark, siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K).

- Alternativet er arbejdsløshed og sydeuropæiske tilstande, hvor staten risikerer at gå bankerot, og der går det ud over alle de svage grupper, advarer han.

Hos Socialdemokraterne afviser politisk ordfører Magnus Heunicke (S), at danskerne skal gå ned i løn.

- Jeg mener ikke, at lønnen skal ned for helt almindelige lønmodtagere. Det er ikke nogen vej frem, det er en vej tilbage. Vi skal ikke have familier i Danmark, hvor far og mor har fuldtidsjob og ikke tjener nok til at forsørge deres børn, siger Heunicke, der hellere vil satse på uddannelse.- De lavtuddannede eller ikke-uddannede skal tage sig en uddannelse eller en efteruddannelse, det er vores svar på udfordringerne, siger han.

Men den køber Brian Mikkelsen ikke.

- Det hjælper ikke en dyt at tale om uddannelse lige nu. Det handler om at bevare arbejdsplader i Danmark, og der er svaret: Sænk omkostningerne i form af skatter og afgifter, så det bedre kan betale sig at hyre arbejdskraft til en billigere penge, siger K-ordføreren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.