Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K: Flere skoletimer må ikke gå til tant og fjas

Flere timer på skoleskemaet ligger i tråd med de Konservatives holdning, men kun hvis timerne ikke skal gå med »tant og fjas«, lyder det fra partiets uddannelsesordfører Mai Henriksen.

Det ligger i tråd med de Konservatives holdning, at danske skolebørn skal undervises flere timer om ugen, end de bliver det i dag. Partiet siger OK til regeringens del af udspillet til folkeskolereformen, der vil øge antallet af timers undervisning. Det sker dog kun, hvis det sikres, at timer ikke går til »tant og fjas«, lyder det fra de Konservatives uddannelsesordfører, Mai Henriksen.

- Umiddelbart passer det os rigtig fint, at der kommer flere timer, men vi vil ikke have timer, der går til tant og fjas. Det er helt afgørende, at de ekstra timer får en seriøs og faglig forankring og ikke bliver anvendt til fri leg, siger Mai Henriksen.

De Konservatives uddannelsesordfører er enig i, at timer i skolegården eller på fodboldbanen kan bruges som et supplement til de eksisterende almindelig timer. Men de kan ikke erstatte dem, lyder det fra Mai Henriksen, der er spændt på, hvad de såkaldte aktivitetstimer kommer til at rumme i udspillet fra regeringen, som bliver fremlagt tirsdag.

- Almindelige matematiktimer kan ikke erstattes af, at man går ud i gården og laver matematik. Det kan være et supplement, men ikke en erstatning, siger Mai Henriksen.

Flere dele af regeringens udspil er allerede kommet frem. Blandt andet kunne man i den forløbne uge i Berlingske læse, at regeringen lægger op til at indføre længere dage. Ønsket er, at øge minimumstimetallet, så elever i 7. til 9. klasse skal undervises 37 timer om ugen, børn i 4. til 6. klasse skal have en 35 timers undervisningsuge, mens elever i 0. til 3. klasse skal gå i skole i mindst 30 timer ugentligt.

Derudover fremgår det i Politiken mandag, at regeringen vil afsætte en milliard kroner til efteruddannelse af lærere. Det skal medvirke til at sikre, at alle lærere i fremtiden skal have linjefagskompetence i de fag, de underviser i.

- Der, hvor der er efterslæb, skal der rettes op. Men det er lidt bombastisk at sige, at alle skal have linjefagskompetencer. Der kan altså godt være lærere, der er så opdaterede i et fag, at de ikke behøver det. Så jeg håber, det kan bero på individuelle vurderinger, siger Mai Henriksen.

Regeringen forventes at fremlægge hele udspillet til folkeskolereformen tirsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.