Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K: Carina spytter skatteyderne i ansigtet

Det er hån mod alle hårdtarbejdende danskere at hævde, at en kontanthjælpsmodtager, der har 15.700 kr. om måneden, er fattig, mener de Konservative.

Nu må det stoppe. Den konservative socialordfører Tom Behnke raser over at SFs Özlem Cekic mener, at kontanthjælpsmodtageren Carina er fattig, når hun har 15.700 kroner om måneden efter skat. Og han kan slet ikke forstå, at kvinden Carina selv er af den opfattelse.

- Jeg kan ikke forstå, at hun kan få sig selv til at stå frem i medierne og klynke på den måde. Hun spytter skatteyderne i ansigtet. Hvis man har 15.700 kroner til sig selv efter skat, har man meget mere end mange mennesker, der går på arbejde, knokler løs og betaler tårnhøj skat, siger Tom Behnke (K).

Han mener, at det er ”helt knald i låget” at bruge kvinden Carina som et eksempel på, at der er fattigdom i Danmark, og det er nødvendigt at fjerne kontanthjælpsloftet.

- At kalde Carina for fattig er en hån imod de mennesker, der hver dag går på arbejde og betaler skat. Det er en hån imod alle dem, der tager en uddannelse og klarer sig for SU. Og det er en hån imod alle de mennesker, der starter egen virksomhed op og nærmest ikke har nogen penge at leve for i begyndelsen, siger Tom Behnke.

Arbejde til dem, der vil have det

Han tror ikke på, at nogen mennesker er tvunget til at klare sig for kontanthjælp i mange år.

- Der er arbejde til dem, der vil have et arbejde. Men det kan godt være, at man er nødt til at tage til takke med noget, man ikke lige havde lyst til. Og det kan godt være, man er et nødt til at flytte efter et job, siger Tom Behnke.

Men lige nu er der økonomisk krise og knaphed på job?

- Ja, men sådan har det jo ikke været hele tiden, siger Tom Behnke.

Han mener, at folk som Carina burde kigge nærmere på deres budget, hvis de føler sig fattige.

- Hvis hun ikke kan se, at man godt kan have en billigere husleje end de 7.400 kroner, hun betaler, så skal hun have hjælp til at se det. Det er kommunens opgave at hjælpe hende med det. Og hvis der er folk, der har gæld, findes der gratis gældsrådgivning. Vi hjælper og hjælper og hjælper, siger Tom Behnke.

INFOshop: Guide: Sådan kommer du af med din gæld

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.