Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K-borgmester vil have ny formand

... og hun skal hedde Lene Espersen. Centrale personer i de Konservatives bagland begynder at tvivle på Barfoed som formand.

Lars Barfoed (K).
Lars Barfoed (K).

Den konservative formand, Lars Barfoed (K), har sjældent været så presset. Konen, Vibeke Sylvest Barfoed, har krævet lynskilsmisse, og han bliver beskyldt for at springe boligkøen over.

Professionelt er situationen også nærmest katastrofal. I de værste målinger har partiet været nær spærregrænsen, og næste valg bliver en kamp for overlevelse. Samtidig begynder centrale personer i partiets bagland nu at sætte spørgsmålstegn ved Lars Barfoeds lederskab. Det skriver bt.dk.

Nogle ønsker ham udskiftet hurtigst muligt og vil ligefrem have tidligere formand Lene Espersen (K) tilbage, mens andre håber, at et ungt talent som Rasmus Jarlov (K) kan komme til efter næste valg.

»Jeg kunne godt tænke mig at få Lene Espersen tilbage som formand. Hun kunne brænde igennem i medierne. I øjeblikket kommer vi slet ikke igennem med vores budskaber. Tværtimod nærmer vi os spærregrænsen, og det er jo rystende,« siger konservativ borgmester på Samsø Jørn C. Nissen (K) til Bt.dk.

»Der skal ændringer til, for at vi kan få den politik tilbage, Liberal Alliance har stjålet fra os. Tiden er ikke til lavere skat midt i en krise. I stedet skal vi profilere os på, at vi hjælper dem, der har brug for det. Mens dem, der kan klare sig selv, skal klare sig selv,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.