Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K: Antorini bør kortlægge jødemobning

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini skal igangsætte en undersøgelse af, hvor stort problemet med chikane af jødiske skolebørn er i hele landet, lyder det fra de Konservative.

Christine Antorini.
Christine Antorini.

Jødiske børn bliver chikaneret i skolen i den københavnske bydel Nørrebro, og det skal kortlægges, om samme problem gør sig gældende på andre skoler. Det mener de Konservative, der vil have børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at igangsætte en undersøgelse af problemet.

- Jeg vil sammen med den konservative folketingsgruppe kræve, at ministeren redegør for, om problemet med mobning og chikane af jødiske børn findes i andre danske byer. Der findes selvfølgelig også jødiske børn uden for København, og hvis vi har en situation, hvor de ikke kan gå i den danske folkeskole, så har vi et stort problem, siger de Konservatives leder i Borgerrepræsentationen i København, Rasmus Jarlov (K).

Det konservative krav kommer, efter skolelederen på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, Lise Egholm, har fortalt til P4 København, at hun i flere tilfælde har frarådet jødiske forældre at indmelde deres børn på Nørrebros skoler, fordi de risikerer at blive chikaneret.

- Vi har haft nogle kedelige episoder, som gør, at jeg har været nødt til at sige til nogle forældre, at det kan blive svært at have jødiske børn i det her område, fordi der er rigtig mange palæstinensere, siger hun.

Skolelederens oplevelser danner grundlag for, at Rasmus Jarlov vil have undersøgelsen til at fokusere på de jødiske skolebørn.

- Der er selvfølgelig også problemer med chikane af andre minoriteter, men når jøder ikke frit kan vælge folkeskole, så må vi konstatere, at netop den etniske gruppe er særligt udsat. Derfor vil vi med det samme bedre Christine Antorini om at igangsætte en undersøgelse, siger Rasmus Jarlov.

Han har samtidig foreslået, at man smider de chikanerende børn ud af folkeskolen, hvis deres mobberi forhindrer deres jødiske klassekammerater i at kunne gå i skole.

- Så må man fjerne børnene fra deres miljø, og så må de gå på skoler i andre bydele, hvor der ikke er den samme gruppedeling, og hvor de ikke på samme måde kan dominere den lokale folkeskole, lyder det.

Det forslag møder opbakning fra Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V).

- Jeg mener, at man i sidste ende må smide de børn ud af skolen, der chikanerer andre børn. Det er ikke ret og rimeligt, at man ikke kan gå i skole på baggrund af sin tro. Man må tage de her uromagere ud af skolen, og så må de flytte skole, eller i yderste konsekvens må man få dem undervist derhjemme, siger hun til TV 2 News.

Størstedelen af de danske jøder er bosat i hovedstadsområdet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.