Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsminister vil give politi og PET nye redskaber

De blodige begivenheder i Frankrig kalder ifølge justitsminister Mette Frederiksen på øgede beføjelser til politi og efterretningstjenester.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) er klar til at give politi og efterretningstjenester flere beføjelser i kølvandet på de seneste dages blodige begivenheder i Frankrig.

»Med det angreb vi har set i Paris nu - og med den terror-risiko, der er omkring Danmark, så er der ikke plads til at være naive mere. Og vi kommer til – det føler jeg mig overbevist om - i de kommende år at træffe nogle valg. Hvor vi bliver nødt til at give efterretningstjenesten og politiet redskaber, som de ikke har haft før. Fordi vi bliver nødt til at kunne matche de mørke kræfter, der er på spil,« siger Mette Frederiksen til Ekstrabladet.dk.

Hun betragter begivenhederne i Frankrig som en direkte krigserklæring fra den yderligtgående islamisme mod Danmark og resten af den demokratiske verden.

»Jeg mener, at det er at betragte som en krigserklæring. Det er sikkert ikke krig i folkeretslig forstand, men det er svært at se det anderledes. Når der er nogen, der siger, at uanset om man er civil borger, tegner, soldat eller politimand eller noget helt femte, så skal man bekæmpes. Det er reelt det, de siger. Der bliver vi nødt til at kunne matche det, vi er oppe i mod,« siger justitsministeren uden at være mere specifik omkring de nye beføjelser.

Mette Frederiksen siger til Ekstra Bladet, at hun også er klar til at øge de økonomiske midler til PET.

Justitsministeren fremlægger i næste uge et lovforslag, der vil gøre det muligt for politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) at tage passet fra folk, der mistænkes for at ville rejse ud af Danmark for at blive hellige krigere i eksempelvis Syrien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.