Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsminister svarer på kritik af registrering af udlændinge

Statsrevisorerne har kritiseret registreringen af nyankomne udlændinge i Danmark. I et samråd torsdag skal justitsminister Mette Frederiksen svare på det, som Dansk Folkeparti kalder »lemfældig omgang« med cpr-numre.

Torsdag skal justitsminister Mette Frederiksen (S) på et samråd svare på statsrevisorernes kritik af mangelfuld registrering af udlændinge, der kommer til Danmark.

I februar kritiserede statsrevisorerne, at der siden 1999 ikke har været styr på registreringen af nytilkomne udlændinge, hvor man i flere tilfælde ikke kan redegøre for, med hvilken begrundelse en person har fået et dansk cpr-nummer.

Statsrevisorerne kritiserede også, at det ikke er klart, hvilke myndigheder der er ansvarlige for registreringen af de nytilkomne.

Samrådet er indkaldt af Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), der altså vil have justitsministeren til at redegøre for, hvad regeringen vil foretage sig for at sikre, at der fremover sker en ordentlig registrering.

»Statsrevisorernes kritik af det offentliges mangelfulde registrering af udlændinge og bekymringen for en lemfældig uddeling af cpr-numre har været nævnt af os på en række møder. Det skete senest, da vi forhandlede rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Folketinget har ikke diskuteret det i dybden, men det burde vi gøre på et tidspunkt. Det her er jo ikke kun denne regerings problem. Det var der også under den tidligere regering,« sagde han, da kritikken kom frem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.