Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsminister skærper straf for grov vold

Fremover skal grov vold koste to års fængsel mod nu halvandet, mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Arkivfoto. Fremover skal grov vold koste to års fængsel mod nu halvandet, mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K).
Arkivfoto. Fremover skal grov vold koste to års fængsel mod nu halvandet, mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil skærpe straffen for grov vold med en tredjedel over den straf, som domstolene idømmer i dag.

Det fremgår af et lovforslag, som han fremsætter 7. februar.

Det skriver han på Facebook, efter at Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen fredag i Berlingske foreslår »normalstraffe«.

Det betyder, at dommere bliver pålagt at idømme en vis minimumsstraf for grov vold og uagtsomt manddrab.

»Jeg er helt enig i, at der er behov for at skærpe straffen i sager om grov vold,« skriver justitsministeren.

21. december sendte han lovforslaget i høring. Det udmønter finansloven mellem regeringen og Dansk Folkeparti, som i år bruger 62,4 millioner kroner på at skærpe straffen. Der er afsat 250 millioner kroner over fire år.

Lovforslaget skærper også de allergroveste sager med grov vold eller sager, hvor volden begås med kniv.

»Et voldeligt overfald er en frygtelig oplevelse for ofret, og det kan på et splitsekund vende op og ned på det liv og den hverdag, man hidtil har kendt,« udtalte Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

»Som samfund har vi en forpligtelse og et ansvar til at sætte hårdt ind mod disse gerningsmænd. Og her må jeg bare erkende, at vi i dag er for langt fra det strafniveau, som jeg og en stor del af befolkningen ønsker.«

Fremover skal grov vold straffes med to års fængsel, mens straffen nu er halvandet års fængsel.

Søren Pape Poulsens lovforslag er sikret vedtagelse med støtte fra regeringspartierne, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.