Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsminister lytter til S-forslag om forsamlingsforbud

S vil fratage bandemedlemmer retten til at forsamle sig i større grupper. Blå partier hilser det velkommen.

København. Det er godt, at Socialdemokratiet vil bekæmpe bander. Partiet vil med et bandetilhold forhindre, at bandemedlemmer mødes i større grupper.

Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en skriftlig kommentar.

- Jeg lytter til alle gode forslag. Kampen mod banderne skal vindes. I sidste uge var Socialdemokraternes forslag til at bekæmpe banderne, at der skulle indkaldes til et møde, siger justitsministeren.

- Derfor hilser jeg det meget velkomment, at S nu melder sig på banen med et politisk forslag. Det vil vi selvfølgelig kigge fordomsfrit på.

De Konservative og Venstre vil have Justitsministeriet til at se på, om det kan lade sig gøre.

- Vi hilser alle forslag velkomne, som kommer, for at bekæmpe bandeproblemet, siger retsordfører Naser Khader (K) og fortsætter:

- Kan man godt forbyde det, uden at det kolliderer med grundloven? Det vil jeg da gerne have undersøgt. Hvis det kan lade sig gøre, så gør vi det.

Ifølge Jyllands-Posten skal Socialdemokratiets bandetilhold forbyde bandemedlemmer at befinde sig samme sted eller færdes sammen, hvis det er til fare for andre. Brydes tilholdet skal straffen være fængsel i op til 30 dage.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, mener, at S-forslaget fint supplerer regeringens opholdsforbud, der forbyder bandemedlemmer at opholde sig i bestemte områder.

Han vil have forslaget undersøgt.

- Det fordrer selvfølgelig, at forslaget er lovligt. Jeg kan se, at en juraprofessor allerede stiller spørgsmål ved det. Men undersøges skal det, og det synes jeg, at justitsministeren bør gøre, siger ordføreren.

Han henviser til, at juraprofessor Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet i Jyllands-Posten mener, at forslaget er et vidtgående indgreb i forsamlingsfriheden.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, afviser i avisen, at forslaget forbyder at forsamles, som er sikret i grundloven.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.