Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsminister: Købesex er et socialt problem

Regeringen har fejet et forbud mod købesex af bordet, selvom ministre fra alle tre regeringspartier tidligere har talt for et forbud. Prostitution skal i stedet bekæmpes med socialpolitiske tiltag, fastslår Morten Bødskov.

Justitsminister Morten Bødskov (S).
Justitsminister Morten Bødskov (S).

Selv om ministre fra både Socialdemokratiet, de Radikale og SF tidligere har været fortalere for et forbud mod købesex, har regeringen valgt at droppe sådan et forbud.

Det sker efter en betænkning fra Straffelovrådet, som anbefaler ikke at indføre et forbud. Det er justitsminister Morten Bødskov (S) enig i, da problemerne med prostitution i højere grad er et socialt problem.

- Hvis man effektivt skal bekæmpe de skadevirkninger, som det har at kvinder er i prostitution, så skal man betragte det som et socialt problem, et alvorligt socialt problem, og så er det socialpolitiske tiltag, der skal til, siger Morten Bødskov.

Flere socialdemokrater har kritiseret regeringens beslutning om ikke at indføre et forbud, og partiet vedtog da også på en kongres i 2009, at man ville arbejde for et få indført et forbud.

Dengang var der et markant mindretal, som var imod vedtagelsen, heriblandt Morten Bødskov.

- Jeg følger selvfølgelig vedtagelsen (om at indføre et forbud, red.). Jeg har bare ønsket, at vi ikke vedtog dette med bind for øjnene, og derfor er jeg også tilfreds med, at konsekvenserne fortsat skal analyseres, sagde Morten Bødskov på kongressen i 2009.

Han vil dog ikke tage stilling til, om Socialdemokraterne med regeringens udspil onsdag har ændret politik på området.

- Det er rigtigt, at jeg også er socialdemokrat, men nu står jeg her med et regeringsdokument, som det er mit ansvar at håndtere herfra, og det gør vi nu ved at sende det i høring. Vi har tilsluttet os anbefalingen om, at der ikke skal indføres forbud mod købesex, og det er det grundlag, som regeringens politik hviler på på det område, siger Morten Bødskov.

Straffelovrådets 900 sider lange rapport sendes nu i høring. Der er høringsfrist 19. december, og herefter vil regeringen tage stilling til, hvad der skal ske med de konkrete forslag, som Straffelovrådet er kommet med. Dog ligger regeringens beslutning om ikke at indføre et forbud mod købesex fast.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.