Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsminister indkaldt til hastedebat om Grimhøj-moské

Et bredt flertal i Folketinget hasteindkalder justitsministeren til debat om mulighederne for at få drejet nøglen om på den kontroversiel Aarhus-moské på Grimhøjvej.

Justitsminister Mette Frederiksen bliver nu indkaldt til en hasteforespørgselsdebat om mulighederne for at lukke den omstridte Grimhøjvej-moské i Aarhus.
Justitsminister Mette Frederiksen bliver nu indkaldt til en hasteforespørgselsdebat om mulighederne for at lukke den omstridte Grimhøjvej-moské i Aarhus.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) bliver nu indkaldt til en hasteforespørgselsdebat om mulighederne for at lukke den omstridte Grimhøjvej-moské i Aarhus.

Samtlige Folketingets partier undtagen Enhedslisten står bag indkaldelsen, skriver DR Nyheder.

Indkaldelsen kommer efter DR-dokumentaren »Den fordømte moské«, hvor moskéens formand, Oussama El Saadi, udtrykker sympati for terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) og modstand mod demokrati.

Østjyllands Politi har tidligere vurderet, at 22 ud af 27 personer fra politikredsen, som har deltaget i krigen i Syrien, har haft deres gang i moskéen.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), er glad for, at så mange partier bakker op om forespørgselsdebatten.

»Grimhøj-moskéen er med til at udklække terrorister, og det bliver vi nødt til at stoppe. Med en hasteforespørgsel kan vi pålægge justitsministeren at undersøge mulighederne for at lukke moskéen,« siger Martin Henriksen til DR Nyheder.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), mener, at en hasteforespørgsel er en oplagt mulighed for hele Folketinget at tage afstand fra moskéens holdninger, som hun kalder »ekstreme«.

Trine Bramsen er dog ikke sikker på, at en lukning af moskéen er den rigtige vej at gå:

»Jeg er ikke sikker på, at det hjælper at lukke moskéen. Det er holdningerne, vi skal bekæmpe, og de bor ikke i mursten - de bor i mennesker,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.