Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jurist: DF's udgangsforbud bliver svært at realisere

DF-forslag er mere en politisk udmelding end et gennemarbejdet løsningsforslag, mener jurist Jacob Mchangama.

Arkivfoto. Jacob Mchangama
Arkivfoto. Jacob Mchangama

Dansk Folkepartis forslag om at indføre et udgangsforbud for unge under 18 år, der bor i landets udsatte ghettoer, bliver svært at indføre.

Det mener jurist og direktør i tænketanken Justitia Jacob Mchangama.

»Uden at have et egentligt lovforslag har jeg umiddelbart svært ved at se, at man kan komme igennem med sådan et forslag.«

»Det fratager unge mennesker muligheden for eksempelvis at tage til skolefest eller gå til sport om aftenen, bare fordi de bor i et bestemt område,« siger han.

Ifølge Jacob Mchangama er en bestemt adresse ikke nok til at retfærdiggøre et udgangsforbud.

»Vores bevægelsesfrihed er beskyttet i Menneskerettighedskonventionerne. Der skal være vigtige grunde til, at man indfører et udgangsforbud.«

»Det kan være, hvis man er dømt for alvorlig kriminalitet eller vurderes til at udgøre en terrortrussel,« siger han.

Jacob Mchangama tolker Dansk Folkepartis forslag til i højere grad at være en politisk udmelding end et gennemarbejdet bud på, hvordan man løser problemerne.

»Det virker ikke som en proportionel løsning.«

»Der er allerede vedtaget vidtgående indgreb i bevægelsesfriheden for eksempelvis bandemedlemmer. Men det er folk, som er dømt for kriminalitet,« siger han.

I sin nytårstale havde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fokus på ghettoerne, som han ønsker afviklet helt.

DF's forslag kommer i forbindelse med, at regeringen i starten af 2018 vil fremlægge et nyt udspil, der skal bekæmpe parallelsamfund.

Ud over udgangsforbuddet foreslår DF blandt andet også massiv polititilstedeværelse i ghettoområder, fratagelse af religiøse særhensyn i folkeskoler og daginstitutioner og yderligere asylstramninger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.