Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

John Kerry kommer til Danmark for at tale terror og klima

Den amerikanske udenrigsminister takker ja til Kristian Jensens invitation. Besøg finder sted 16.-17. juni.

København. Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, besøger Danmark og Grønland 16.-17. juni.

Han har takket ja til en invitation fra den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), og medlem af Naalakkersuisut med ansvar for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq.

Da Kristian Jensen i august sidste år mødte sin amerikanske ditto for første gang til en arktisk konference i Alaska, faldt snakken på Grønland mellem de to herrer.

- Jeg sagde til ham, at hvis han virkelig skulle se på klimapåvirkninger i arktiske forhold, så var det Grønland, han skulle besøge, og derfor har Vittus og jeg inviteret John Kerry, lyder det fra Kristian Jensen.

Arktis, klima, Syrien, terrorbekæmpelse, den militante bevægelse Islamisk Stat, Ukraine og handel er blandt andet på dagsordenen under besøget.

Efter planen er John Kerry i København 16. juni og 17. juni. På andendagen går turen til Grønland. Under besøget i København skal John Kerry også mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Der er rigeligt at tale om, mener Kristian Jensen. Især kampen mod terror er vigtig.

- Vi skal tale om, hvordan vi kan følge den militære indsats, der er i gang, op med en civil genopbygningsindsats.

- Vi skal skabe gode rammer i de byer, der bliver befriet. Det kræver, at vi rydder miner, genopretter elektricitet, får genoprettet vandforsyning og sikkerhed i området, siger Kristian Jensen.

Venstre-regeringen er herhjemme blevet kritiseret for at skære ned på klima- og miljøområdet. Og der har også været kritik af, at regeringen på udlandsture roser Danmarks kunnen på selvsamme område, mens der reelt skæres ned.

Kristian Jensen forstår ikke kritikken.

- Jeg siger det samme, uanset hvor jeg er. For det er det nemmeste at huske. Danmark har vist vejen i forhold til at lave økonomisk fremgang uden øget energiforbrug, og vi har vist vejen i forhold til at reducere CO2-udledning.

- Vi er milevidt foran USA på den front. Danske virksomheder har nogle kompetencer, som USA har brug for, fordi de ønsker en effektivisering af deres energisektor, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.