Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

John Kerry er på første officielle besøg i Danmark

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) modtog John Kerry, før amerikaneren senere møder Lars Løkke Rasmussen.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, ankommer torsdag på sit første officielle besøg i Danmark som udenrigsminister. Scanpix/Henning Bagger
Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, ankommer torsdag på sit første officielle besøg i Danmark som udenrigsminister. Scanpix/Henning Bagger

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er torsdag eftermiddag landet i Københavns Lufthavn, hvor han modtages af udenrigsminister Kristian Jensen (V) til et todages besøg.

»Vi talte ganske kort om hans tur til Svalbard, hvor han kommer fra. Han ligner jo ikke en mand, der har besøgt tre lande på fire dage. Han er frisk,« siger Kristian Jensen efter den korte velkomst.

Det er John Kerrys første officielle visit i Danmark som udenrigsminister. Hans forgængere har typisk været i Danmark hvert fjerde år. Senest besøgte Hillary Clinton daværende udenrigsminister Villy Søvndal i 2012.

Tidligere på året var Kristian Jensen i Washington, hvor de to ministre blandt andet talte om den fælles militære kamp i Syrien og Irak mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Samme punkt er på dagsorden, når Kerry i løbet af sit besøg i Danmark mødes med både Kristian Jensen og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Desuden skal Kristian Jensen og John Kerry drøfte antiradikalisering og den transatlantiske frihandelsaftale TTIP, hvor målet er et stort toldfrit marked for varer og tjenesteydelser.

»Jeg synes, at vi har et godt samarbejde. Godt på det politiske og godt på det personlige plan,« siger Jensen om sit samarbejde med Kerry.

Fredag rejser de to udenrigsministre til Grønland, hvor de mødes med Grønlands minister for udenrigsanliggender.

Kerry skal blandt andet se, hvordan klimaforandringerne er tydelige på Grønlands vestkyst. Før besøget i Danmark har han besøgt Svalbard.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.