Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jødisk Samfund: Politi eller militær spiller ingen rolle

For Det Jødiske Samfund er det vigtigste, at bevogtningsopgaverne bliver taget alvorligt.

Det er ikke afgørende for formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, om det er militæret eller politiet, der vogter over jødiske bygninger.

Det er reaktionen, efter at et flertal uden om regeringen er klar til at lade forsvaret bevogte mulige terrormål og hjælpe med kontrol ved den danske grænse.

- Vi er ikke så optaget af, hvorvidt det er militær eller politi. Vi er optaget af, om man tager bevogtningsopgaven alvorligt, og det synes jeg, at den her debat tyder på, at man gør, siger han.

Hvordan bevogtningsopgaven konkret skal løses, ønsker han dog ikke at kommentere. Det skal derimod være op til politikerne, siger han.

Forslaget kommer fra Dansk Folkeparti, efter nye tal fra Rigspolitiet viser, at det danske politi igen har oparbejdet en massiv overarbejdspukkel.

- Man burde tage et stort antal professionelle soldater og uddanne dem til at tage sig af bevogtningsopgaverne, så politiet kan fritages og koncentrere sig om opgaverne hjemme i kredsene, siger DF's retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til tv2.dk.

Regeringspartiet Venstre er tilbageholdende, men justitsminister Søren Pind (V) skriver på Twitter, at regeringen vil undersøge alt.

Efter det blodige terrorangreb i Paris i november sidste år, hvor over 120 mennesker blev dræbt, og efter angrebet mod EU's hovedstad, Bruxelles, har Belgien indsat soldater, som patruljerer i gaderne.

- Det er jo en løsning, man har valgt flere steder i Europa, så det er ikke noget særsyn, siger Dan Rosenberg Asmussen.

- Det er desværre sådan, det er i øjeblikket. Det tager tid at udvide politiets indsat og formåen, og derfor vil det være naturligt, at man ser på mulighederne for at aflaste, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.