Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jobrådgivere anbefaler frivillige job til arbejdsløse

Ved at arbejde frivilligt ved siden af jobsøgningen kommer ledige tættere på et job, siger brancheforening.

Akrivfoto: Trine Bjørn var arbejdsløs, men nu hjælper hun  Røde Kors med frivilligt arbejde.
Akrivfoto: Trine Bjørn var arbejdsløs, men nu hjælper hun  Røde Kors med frivilligt arbejde.

Aktivitetsleder i en lektiecafé, kasserer i en velgørende forening eller svømmetræner.

Når arbejdsløse arbejder som frivillige ved siden af jobsøgningen, er det med til at bringe den arbejdssøgende tættere på et lønnet job.

Det vurderer sekretariatschef i Jobrådgivernes Brancheforening, Jakob Tiegte. Foreningen repræsenterer medlemmer, som lever af at hjælpe ledige i fuldtidsarbejde.

Jakob Tiegte kalder det "en god idé", at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil igangsætte et såkaldt serviceeftersyn af reglerne for, hvor meget frivilligt arbejde man må lave, når man er på efterløn eller dagpenge.

- Vores fokus er at hjælpe de ledige i fuldtidsarbejde. Ved at arbejde frivilligt får man noget erfaring. Man får vist over for sig selv, at man duer til noget. Det er alt sammen med til at bringe folk tættere på arbejdsmarkedet, siger han.

Udfordringen er ifølge beskæftigelsesministeren at finde en løsning på, at frivilligt arbejde fra dagpengemodtagere og efterlønnere ikke må fortrænge reelt lønarbejde.

- Af den grund må man i dag ikke lave særligt meget frivilligt arbejde. Men jeg har sat gang i et serviceeftersyn på området for at gøre det mere fleksibelt for efterlønnere og knap så fleksibelt for dagpengemodtagere at give en frivillig hånd med, siger Troels Lund Poulsen.

Men den problemstilling er der en løsning på, mener Jakob Tiegte.

- Det er selvfølgelig et dilemma, om frivilligt arbejde begynder at få sådan et omfang, at det erstatter almindeligt lønarbejde. Men man må afgøre det i det enkelte tilfælde i stedet for at have firkantede regler, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.