Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jobpræmie til langtidsledige er sikret med DFs støtte

Langtidsledige får op til 45.000 kroner i bonus med regeringens jobpræmie, som får støtte fra DF.

Dansk Folkeparti støtter regeringens jobpræmie til langtidsledige, som kan få en bonus op til 45.000 kroner, oplyser partiets arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted. Scanpix/Katrine Emilie Andersen
Dansk Folkeparti støtter regeringens jobpræmie til langtidsledige, som kan få en bonus op til 45.000 kroner, oplyser partiets arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted. Scanpix/Katrine Emilie Andersen

Regeringen får sin jobpræmie til langtidsledige igennem.

Dansk Folkeparti støtter lovforslaget, som giver en gevinst på op til 45.000 kroner til ledige på dagpenge eller kontanthjælp, som kommer i arbejde.

Det oplyser Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, før Folketinget tirsdag efter vinterferien førstebehandler lovforslaget fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Dansk Folkeparti stemmer for. Men vi har en række opklarende spørgsmål. Det står lidt uklart, hvordan man kontrollerer dem, som - med bopæl i Danmark - tjener deres indkomst i et EU- eller EØS-land, siger Bent Bøgsted.

Det er ikke første gang, at en regering forsøger at lokke ledige i arbejde med en jobpræmie.

2010 lavede Lars Løkke Rasmussens VK-regering en jobpræmie til enlige forsørgere. I 2012 fulgte Helle Thorning-Schmidt (S) efter med en jobpræmie for alle langtidsledige.

Spørgsmål: - Hvad er det gode ved en jobpræmie?

- Man kan få en skattefri gevinst på op til 2500 kroner om måneden, hvis man får et job. Det er netop målrettet mange ledige på kontanthjælp eller dagpenge, siger Bent Bøgsted.

- De har måske lidt svært ved at finde et job. De synes måske ikke, at det gør den store forskel økonomisk. Jobpræmien kan betyde, at man tager et job, som er lidt lavere lønnet, fordi man får en gevinst på 2500 kroner om måneden.

DF's arbejdsmarkedsordfører understreger, at ledige med få timers arbejde kan få jobpræmie. Derfor kan mange få del i præmien, mener han.

- Det er jo positivt. Så får man fodfæste på arbejdsmarkedet. De fleste vil synes, at det er dejligt at få en skattefri gevinst, siger Bent Bøgsted.

Han tror ikke, at ledige vil spekulere i at vente med at tage job for at få præmien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.