Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Joachim B. vil fortsætte med at bruge Uber, mens rød blok er i ekstase efter dom

Seks Uber-chauffører er blevet idømt bøder på mellem 2.000 og 6.000 kr. for at køre ulovlig taxikørsel. Det hilses velkomment fra rød blok, mens LAs Joachim B. Olsen vil fortsætte med at benytte tjenesten.

Der jubles i rød blok og i fagbevægelsen, efter Københavns Byret i dag har afgjort det første slag i en af de største konflikter på det danske arbejdsmarked i mange år.

Seks Uber-chauffører er blevet idømt bøder på mellem 2.000 kr. og 6.000 kroner for at køre ulovlig taxikørsel, og det får Socialdemokraterne til på Twitter at kræve, at justitsminister Søren Pind rejser en sag mod Uber.

Også SFs formand, Pia Olsen Dyhr, mener at højrefløjen nu må rette ind.

»Domstolene har talt. Og de siger det samme som vi har sagt hele tiden - Uber er ulovlig piratkørsel! Højrefløjen må rette ind. De har udråbt Uber til deres wonderchild. Men nu har der sat to strenger under, at det ikke bare er unfair konkurrence, men også ulovligt!,« skriver hun på Facebook.

Du kan se flere reaktioner fra politikere herunder:

Omvendt står det til med Liberal Alliances Joachim B. Olsen, der fortæller til Ekstra Bladet, at han fortsat vil benytte tjenesten.

»Jeg vil ikke bryde loven. Men jeg vil fortsætte med at køre Uber. Det er jo ikke ulovligt at køre Uber. Det er ikke ulovligt at sætte sig ind i en Uber-bil. Så det vil jeg gøre fremover,« siger Joachim B. Olsen til Ekstra Bladet.

Fagforeningerne er ikke overraskende tilfredse med dagens dom.

LOs formand, Lizette Risgaard, skriver på Twitter:

»Endelig! Retten har talt: #uber=piratkørsel. Yes! det er en go' dag.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.