Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Joachim B. til dagpengetruede: I må finde andre veje

Man kan få meget ud af at beskæftige sig med noget, som måske ikke lige var det, man helst ville, lyder det fra arbejdsmarkedsordføreren.

Joachim B. Olsen
Joachim B. Olsen

Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen (LA), har stor medfølelse med de 23.000, eller hvor mange det ender med, der kommer til at stå uden for dagpengesystemet, skriver Bt.dk.

- Det er en meget hård og stressende situation for de mennesker, det forstår jeg godt. Jeg har stor sympati for deres situation. Når det er sagt, så er der også for mange, som søger jobs, der ligger for tæt op af deres kvalifikationer og det, som de allerhelst vil arbejde med, siger han og fortsætter:

- Man kan på længere sigt få meget ud af at beskæftige sig med noget, som måske ikke lige var det, man helst ville. Også selvom det er til en lavere løn. Man udbygger sine kvalifikationer og får nogle andre erfaringer, som man måske kan bruge senere i livet, siger Joachim B. Olsen.

Ifølge et nyt skøn fra regeringen forventes det, at godt og vel dobbelt så mange danskere som tidligere vurderet kommer til at opbruge deres dagpenge i første halvår af 2013.

I september lød skønnet, der dengang også skulle behandles med »betydelig usikkerhed«, at 7.000-12.000 personer ville opbruge dagpengene i første halvår af 2013. Det tal er nu steget til mellem 17.000 og 23.000 danskere.

Joachim B. Olsen mener, at hvis ikke der findes en løsning for de mange mennesker, som står til at ryge ud af dagpengesystemet, så vil mange af dem klare sig alligevel.

- Vi ser jo, at mange folk, der falder ud af forsørgelsen, de finder beskæftigelse. Så bliver de tvunget til at søge ting, som ellers ikke lå lige for. Nogle gange skal man også se det som en chance. Og så ved jeg godt, at nogen vil sige, at det kan jeg jo sagtens sidde og sige inde i Folketinget med min fede løn. Men det er altså rigtigt. Det er ikke bare mig, der siger det, det siger de også ude i jobcentrene, siger arbejdsmarkedsordføreren.

Han mener desuden, at regeringen ligger, som den har redt.

- Det var oprindeligt venstrefløjen, der ville forlænge dagpengeperioden. Vi sagde jo, at man blot ville skubbe puklen foran sig. Det er sket nu, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.