Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Joachim B. Olsen: De fattigste må bage selv

De fattigste i Danmark må bage selv, hvis de ikke har råd til at købe mad, siger Joachim B. Olsen.

Joachim B. Olsen.
Joachim B. Olsen.

De fattigste i Danmark må bage selv, hvis de ikke har råd til at købe mad, siger Joachim B. Olsen til Clement Søndag.

- Der er ikke materiel fattigdom, og det holder jeg fast i. Du kan godt overleve på en starthjælp, siger Joachim B. Olsen.

Clement Kjersgaard fremlægger i Clement Søndag tal fra en rapport fra Rockwool Fonden fra 2009, som Joachim B. Olsen selv har fremhævet flere gange.

1000 kr. for lidt

Ifølge rapporten har en enlig flygtning på starthjælp 2188 kr. om måneden efter husleje til at købe mad og alt andet for. Mad og dagligvarer i discountbutikker koster ifølge rapporten 3118, og man har derfor omkring 1000 kr. for lidt.

Men det mener Joachim B. Olsen ikke er for lidt.

- Når du ikke er i arbejde, så har du nogle muligheder som andre ikke har, siger Joachim B Olsen.

- Du har tid, så du kan indrette dit liv, så du kan spare penge ved at bage selv - og det synes jeg da er ganske rimeligt.

Joachim B. Olsen afviser selv tre gange i programmet at sætte et beløb på, hvor lidt man som minimum kan leve for.

Joachim B Olsen fastholder i Clement Søndag samtidigt sin kritik af børnechecken, som han tidligere - imod partiets linie - sagde var sindssyg. Dengang korrigerede partileder Anders Samuelsen Joachim B. Olsens udmelding.

- Det er da et fuldstændigt vanvittigt system, hvor de mennesker der godt kan klare sig selv også får en check, gentager Joachim B. Olsen i Clement Søndag, og tilføjer at skatten så tilsvarende skal sættes ned.

Kilde: DR

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.