Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jens Rohde stiller op til Folketinget ved næste valg

Den tidligere Venstre-politiker Jens Rohde bliver kandidat for De Radikale i sin hjemby Viborg.

Jens Rohde er tidligere folketingsmedlem for partiet Venstre. I december 2015 forlod han dog partiet i protest mod partiets asyl- og udlændinge politik, som han fandt for restriktiv. Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Ritzau Scanpix
Jens Rohde er tidligere folketingsmedlem for partiet Venstre. I december 2015 forlod han dog partiet i protest mod partiets asyl- og udlændinge politik, som han fandt for restriktiv. Jens Nørgaard Larsen/arkiv/Ritzau Scanpix

Jens Rohde, der i øjeblikket er medlem af Europa-Parlamentet for De Radikale, stiller op til Folketinget ved næste valg.

Det bekræfter han over for DR.

Politikeren stiller op for De Radikale i sin hjemby Viborg og i Holstebro.

»Mange har henvendt sig til mig og sagt, at der mangler en stemme som min i Folketinget. Det har jeg nu overvejet og sagt ja til,« siger Jens Rohde til DR.

»Der er andre, som har bevæget sig i en retning, jeg mener er uacceptabel, og som kræver opposition. Derfor stiller jeg op,« siger han.

Selv mener Rohde, at han har stået fast på sine kerneværdier.

»Ja, det sjove er, at jeg står for nøjagtig de samme liberale kerneværdier som dengang, når det gælder retsstaten og lighed for loven.«

»Jeg kæmper imod kollektiv straf. Jeg kæmper for åbenhed og gennemsigtighed i forvaltningen og jeg står for nøjagtig den samme europæiske politik som dengang,« siger han til DR.

Jens Rohde er tidligere folketingsmedlem for partiet Venstre. Fra 1998 til 2006 var han valgt til Folketinget for Viborg.

I 2009 blev politikeren valgt til Europa-Parlamentet, hvilket han blev genvalgt til ved valget fire år senere.

I december 2015 forlod han dog partiet i protest mod partiets asyl- og udlændingepolitik, som han fandt for restriktiv.

Jens Rohde meldte sig i stedet ind i De Radikale.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.