Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Rudersdal Kommune

Jens Ive: Jeg forsætter

Følg kommunalvalget 2013 i Rudersdal Kommune minut-for-minut. Vi opdaterer løbende med seneste nyt.

ONSDAG D. 20. NOVEMBER 2013:

06:40: Jens Ive: Jeg forsætter: Da de sidste stemmer var talt op, kunne Jens Ive tilfreds (V) konstatere, at han forsætter som borgmester i Rudersdal. "Det blev status quo, og jeg er meget tilfreds med, at vi holdt vores ni
mandater. Og så får vi tre nye parter ind i kommunalbestyrelsen.

Men jeg kan konstatere, at der er et bredt
flertalt bag mig, så jeg kan fortsætte som borgmester i kommunalbestyrelsen" siger Jens Ive til Rudersdal Avis.Valgets store tabere i Rudersdal blev SF, der mistede sine to mandater. Dermed er SF helt ude af kommunalbestyrelsen i Rudersdal.    

00:53: Tre nye partier indtager byrådssalen: Vælgerne har i dag sendt tre nye partier i byrådet i Rudersdal med hver et mandat. Det drejer sig om Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten. Til gengæld mister SF begge sine medlemmer i byrådet. Venstres dominans fortsætter uantastet med hele 34,8 procent af stemmer, hvilket svarer til ni mandater. Konservative taber ét af sine fire mandater, mens Socialdemokraterne kan holde fast i sine tre.

00:20: Rod i tallene i Rudersdal: Ifølge Kommunedata er stemmeoptællingen i Rudersdal nu afsluttet, men det offentliggjorte resultat ser ud til at være fejlbehæftet. Vi afventer derfor en tilbagemelding valgstederne.

TIRSDAG D. 19. NOVEMBER 2013:

20:56: Ny Holte Skole oplever valgkaos: Køen på Ny Holte Skole var så lang, da valgstederne over hele landet lukkede kl. 20, at man ikke kunne se enden af køen, skriver Rudersdal Avis. Flere havde stået i kø i op mod 30 minutter. Anna Scharling Brun, der er valgtilfordnet på stedet, forklarer ventetiden således "De har slået to valgsteder sammen, og der er kun to scannere til alle de mennesker," siger hun til Rudersdal Avis. Desuden lå stemmeprocenten kl. 19 hele 14 procent over valget i 2009. 

17:49: Næsten halvdelen af Rudersdal har stemt: Klokken 17.00 havde 47,2 procent af de stemmeberettigede borgere i Rudersdal Kommune sat deres krydser. Det er rent faktisk 2,5 procentpoint flere end på samme tidspunkt ved kommunalvalget i 2009. Det beretter Rudersdal avis. 
 
15:56: 80 procent flere brevstemmer end i 2009: I morges forelå resultatet af optælling af brevstemmer. Rudersdal Lokalavis melder, at 6,9 procent af vælgerne har benyttet sig af denne mulighed, hvilket er 80 procent mere end ved sidste valg, hvor kun 3,8 procent benyttede sig af brevstemmer. Også de almindelig stemmer ser ud til at slå 2009. Klokken 14 var stemmedeltagelsen på 29,0 procent, hvor den kun var på 26,1 procent ved sidste valg. Bedst ser det ud i Vedbæk, hvor hele 30,6 procent allerede har stemt. Her kan du følge med når stemmerne bliver talt op i aften: http://www.b.dk/kommunalvalg-resultater/map.

15:30: Borgmester: Klarer den uden "Fabrin-effekten": Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), frygter ikke, at en manglende "Fabrin effekt" skal koste ham borgmesterposten. Det er ellers første gang i mange år, at det ikke er Erik Fabrin, der opstiller som Venstres borgmesterkandidat i Rudersdal. Erik Fabrin har været en landskendt borgmester, da han foruden at være borgmester i Rudersdal også har været næstformand i Kommunernes Landsforening. Men Jens Ive mener nu nok, at han skal klare den. "Jeg tror, det bliver status quo. Men bare jeg får halvdelen af stemmerne, så kan
de andre få lidt flere," siger Jens Ive til Rudersdal Avis. 
 
14:50: Kommunen: Problemer med manglende valgkort er løst: Problemet med de manglende valgkort er løst uden større problemer. Klokken 11 i dag var seks procent af de fremmødte vælgere på valgstedet på Nærum Skole vælgere, som ikke havde modtaget et valgkort. Men alle fremmødte har fået lov at stemme, og det hele er forløbet uden større problemer, fortæller Jeannette Skarby Rudersdal Avis: "Der har været lidt kø, men ellers er alt sket i god ro og orden, og folk har
været meget tålmodige". 

 08.45: Flere borgere har ikke modtaget valgkort: Flere borgere i Rudersdal Kommune har ikke modtaget deres valgkort med posten. Valgkortet skulle være kommet senest i torsdags, men enkelte kan opleve, at valgkortet først kommer med dagens post. Jeanette Skarby fra valgsekretariatet i Rudersdal fortæller til Frederiksborg Amts Avis, hvad borgerne skal gøre, hvis de stadig ikke har modtaget deres valgkort her til morgen: "Hvis man stadig ikke har fået sit valgkort med morgenposten tirsdag, kan man i
Rudersdal Kommune ringe til Borgerservice på telefon: 46 11 13 50 for at få at
vide, hvilket valgsted man hører til. Herefter skal man blot tage hen på
valgstedet og medbringende legitimation - for eksempel pas eller kørekort. På
valgstedet skal man bede om at få lavet et nyt valgkort. Man skal dog regne med,
at der kan være lidt ventetid".
 
SØNDAG D. 17. NOVEMBER 2013:

14:27: Kommunale venskabsbybesøg kan spares væk: 26 af landets kommuner har sparet på rejseudgifterne, og Rudersdal Kommune er en af dem, skriver tv2.dk. Borgmester Jens Ive (V) forklarer: "Vi har indskrænket venskabsbybesøg til hvert fjerde år. Det er en anden verden i dag, så de er indskrænket til et absolut minimum. Du kommunikerer meget digitalt, så det ikke er så nødvendigt at rejse af sted hele tiden. Har vi ikke et forhold, hvor vi kan få noget ud af det for vores borgere, så skal det overvejes, om vi skal tage af sted. Det skal bringe en værdi og være mere end et socialt formål."

 
FREDAG D. 15. NOVEMBER 2013:

08:56: Rød blok vil have fokus på skraldet: Radikale, SF og Socialdemokratiske kandidater i Rudersdal vil have affaldshåndtering og genanvendelse i kommunen. "Vi skal være med til at opfylde målet om genanvendelse af affald og være med til at udarbejde de løsninger, vi finder er de bedste. Kommunen er medejer af det fælleskommunale affaldsselskab Nordforbrændingen og skal dermed deltage i den nødvendige modernisering af dette anlæg, siger Kristine Thrane, der er medlem af kommunalbestyrelsen, til Sjællandske Medier.

TORSDAG D. 13. NOVEMBER 2013:

13:52: Konservative vil skabe 3400 privat job: Gennem de sidste fire år er 3.400 private arbejdspladser forsvundet fra Rudersdal Kommune. Men det vil de konservative lave om på, fortæller partiets spidskandidat Birgitte Schjerning Povlsen til Rudersdalavis. De mange arbejdspladser skal findes i den private sektor. Den offentlige sektor skal ikke vokse i Rudersdal - den skal helst blive mindre, siger spidskandidaten.

09:54: Der skal mere liv i hovedgaden: Borgmester Jens Ive (V) deltog til morgen i et debatmøde på DR P4 med handelsformand Jens Rimhoff. Her blev blandt andet konfronteret med et ønske fra erhvervslivet om at skabe mere liv i hovedgaden i Birkerød. Og Jens Ive gav handelsformanden ret og borgmesteren lancerede et forslag, der indebærer bedrebusforbindelser og skiltning til bymidten og at lave hele eller dele af hovedgaden om til en sivegade.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.