Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jelved var også taget til EM i Ukraine

En kulturminister kan sagtens tage til kulturelle arrangementer i lande, hvis styreform man er uenig i, lyder det fra kulturminister Marianne Jelved. Ingen skulle begrænse min rejselyst i en sådan situation, siger hun.

Det skabte voldsom debat på Christiansborg, da tidligere kulturminister Uffe Elbæk (R) sidste år valgte at tage til fodbold-EM i Ukraine på trods af, at flere lande havde meldt afbud på grund af Ukraines behandling af den tidligere premierminister Julia Timosjenko.

Men var det nuværende kulturminister, Marianne Jelved (R), der havde siddet ved roret i Kulturministeriet dengang, var også hun taget af sted.

Det siger hun ved de Radikales nytårsstævne, der i weekenden er blevet afholdt på Hotel Nyborg Strand.

- Kan kulturministeren deltage i idrætsbegivenheder i et land, hvis styre man er uenig i? Svaret er ja. Hvis man kan afholde idrætsbegivenheder i et land, hvis styre man er uenig i, så kan man selvfølgelig også deltage som tilskuer, også hvis man er minister. I hvert fald skulle ingen begrænse min rejselyst i en sådan situation, siger Marianne Jelved under en debat med Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF).

Kjærsgaard er dog mere forbeholden.

- Jeg tror, man skal passe på, hvad man vil lade sig bruge til i politisk sammenhæng, siger hun.

- Det må være en afvejning hver gang, og jeg synes ikke, at man kategorisk kan sige, at det er det, man gør.

Under debatten blev de to grand old ladies i dansk politik også spurgt til deres syn på EU.

Mens Marianne Jelved kalder EU en »fantastisk gave for Danmark«, mener Pia Kjærsgaard, at EU har »overskredet sine kompetencer«.

- Vi har fået skabt et samarbejde, der gør, at vi er i fuld gang med at løse fælles problemer til det fælles bedste, siger Marianne Jelved.

- Hvis ikke vi havde haft EU, og vi havde haft den finansielle krise, som vi nu er midt i, og som har ramt Europa rigtig hårdt, så havde det været endnu værre, hvis vi ikke havde haft EU, siger hun.

Pia Kjærsgaard efterlyser en diskussion af formålet med EU.

- Vi vil ikke ud af EU. Jeg ved godt, at der er rigtig mange, der håber, vi siger »ja« til det spørgsmål, men lad os tage en diskussion om, hvad vi vil med EU? Hvor meget vil vi lade os integrere? spørger hun og understreger behovet for, at de danske europaparlamentarikere arbejder for danske interesser.

- EU har i den grad overskredet sine kompetencer. Hvis man i 1972, da vi blev medlemmer af EU, vidste, hvad EU ville munde ud i, var vi aldrig blevet medlem af det fællesskab, siger Pia Kjærsgaard.

Debatten mellem den nyslåede kulturminister og den tidligere DF-formand var afrundingen på de Radikales nytårsstævne, der har fundet sted i weekenden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks