Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jelved: Håndbold-VM vigtigt for dansk kultur

Kulturminister Marianne Jelved er søndag rejst til Barcelona for at overvære VM-finalen i håndbold mellem Spanien og Danmark. Landsholdets præstation binder nationen sammen, lyder det fra ministeren.

Når det danske herrelandshold i håndbold søndag går på banen i den imponerende hal ved navn Palau Sant Jordi for at spille VM-finale mod Spanien, vil kulturminister Marianne Jelved (R), der også er sportens minister, være at finde blandt de cirka 16.000 tilskuere. Ministeren mener, at håndboldlandsholdets finaleplads har stor betydning for dansk kulturliv.

- Det er fantastisk at skulle opleve, og jeg glæder mig meget. Men det er også velfortjent, at Danmark er i finalen, sådan som de spillede mod Kroatien i semifinalen, og man kan jo ikke lade være med at forvente det samme, som det, vi så i fredags mod kroaterne. Det vil sige et suverænt holdspil i kombination med enkeltpræstationer, hvor spillerne viser helt specielle kompetencer, siger Marianne Jelved til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun slår fast, at en kulturbegivenhed som en VM-finale i håndbold har enorm betydning for Danmark som nation og for dansk kultur.

- Alle danskere er stolte, og den succes, som håndboldherrerne oplever, har jo en afsmittende effekt. Spillerne er rollemodeller for mange, og hvis de vinder guld, kan vi komme til at opleve en fælles følelse, der minder om det, der skete i Danmark i 1992, da vi vandt EM i fodbold, siger ministeren og uddyber:

- Den her slags kulturbegivenheder har ligeså stor betydning for det generelle danske kulturliv som så mange andre ting, fordi de er med til at tegne Danmark som et land, der godt kan klare sig på lige fod med alle andre store lande ude i verden. Det har stor værdi for dansk kultur, fordi det binder nationen sammen.

Kampen mod Spanien begynder søndag klokken 17.15.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.