Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jelved gør comeback som minister

Det bliver den radikale gruppeformand, Marianne Jelved, der bliver ny kulturminister. Et valg, både hun og den nu tidligere minister, Uffe Elbæk, glæder sig over.

Allerede inden torsdagens udnævnelse af en ny kulturminister er Uffe Elbæks afløser blevet offentliggjort. Det bliver den garvede, radikale politiker, Marianne Jelved.

Partiet bekræfter på Facebook, at gruppeformanden overtager det politiske ansvar for kulturen.

»Marianne Jelved udnævnes i morgen til ny kulturminister«, står der kort og godt.

Jelved selv bekræfter også sin nye stillingsbetegnelse over for Politiken.

- Jeg synes, det er en meget spændende udfordring og opgave. Jeg er ked af det på Uffe Elbæks vegne, det er klart. Men da Margrethe (Vestager, red.) spurgte, om jeg ville tage over, så tænkte jeg mig om nogle minutter, for det er godt nok et spring, for jeg er jo glad for det, jeg sidder med nu. Men Margrethe fik sagt det på den rigtige måde, så jeg endte med at sige ja, siger Marianne Jelved til Politiken.

Hun er klar over, at det er en stor opgave, hun giver sig i kast med.

- Man skal bare være fuldstændig klar over, at kulturen er det der binder en nation sammen. Det er kitet i en nation. Det er også det, der binder mennesker sammen på tværs af alle mulige skel, lyder det til Politiken fra den kommende minister, der glæder sig.

Også Uffe Elbæk, som tidligere onsdag trak sig som minister på grund af engagement i gøglerskolen AFUK, er glad for, at den radikale formand har udpeget Jelved som hans efterfølger.

- Jeg ved, hvem der bliver ny kulturminister. Det er det sejeste valg i verden (Margrethe, du er så god!). Og jeg er lykkelig helt ind i hjertet. Hvor er det dog godt for kulturlivet, for ministeriet og for alle mine (tidligere) medarbejdere. Det er stort! Hvor jeg dog glæder mig til at holde den overdragelsestale i morgen, fortæller Elbæk til sine Facebookvenner.

Jelved, der er 69 år, er en af de mest erfarne politikere på Borgen. »Damen med håndtasken«, som hun bliver kaldt, har tidligere ledet sit parti og siddet som økonomiminister og minister for nordisk samarbejde. Hun blev første gang valgt til Folketinget i september 1987.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.