Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jeg tror, jeg var to minutter om at sige ja«

Marianne Jelved havde brug for to minutter, inden hun sagde »ja tak« til at bliver kulturminister. »Jeg havde tænkt, mit liv skulle være anderledes,« siger hun.

Marianne Jelved på vej ind på Amalienborg for at blive præsenteret som ny kulturminister efter Uffe Elbæk.
Marianne Jelved på vej ind på Amalienborg for at blive præsenteret som ny kulturminister efter Uffe Elbæk.

Det kom som en overraskelse for den erfarne radikale politiker og tidligere minister Marianne Jelved (R), da hun onsdag blev spurgt, om hun ville overtage Kulturministeriet, efter Uffe Elbæk (R) tidligere på dagen havde meldt sin afgang.

- Jeg tror, jeg var to minutter om at sige ja, siger Marianne Jelved, der havde tænkt, at hendes liv »skulle være helt anderledes«.

Hvorfor skal du være kulturminister?

- Det ved jeg ikke. Jeg tror måske, at Margrethe har tænkt, at det var et godt kort at spille lige nu, siger hun.

Hvad kan du gøre for kulturen?

- Jeg kan arbejde. Hårdt. Jeg fører den politik, som du kan læse i regeringsgrundlaget. Det var også den, Uffe førte, vi er bare to forskellige mennesker, siger hun.

Marianne Jelved er i dag gruppeformand og finansordfører for Radikale Venstre. Samtidig sidder hun i Folketingets Præsidium. Ny gruppeformand bliver Sofie Carsten Nielsen, der i dag er gruppenæstformand. Den post bliver delt mellem Rasmus Helveg og Camilla Hersom, erfarer Berlingske Nyhedsbureau. Samtidig overtager Camilla Hersom Jelveds plads i præsidiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.