Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jeg kan fuldstændig blankt afvise, at jeg skulle have blandet mig i den rapport«

Justitsminister Mette Frederiksen slår fast, at hun ikke har været inde over den omstridte Eritrea-rapport. Hun vil desuden ikke presse på for en ny rapport.

Justitsminister Mette Frederiksen har på ingen måde blandet sig i tilblivelsen af den omstridte Eritrea-rapport. Det fastslog hun onsdag eftermiddag, da hun svarede på spørgsmål om rapporten i folketingssalen.

»Jeg kan fuldstændig blankt afvise, at jeg skulle have blandet mig i den rapport. Jeg kunne ikke drømme om at blande mig i den rapport. Jeg kunne ikke drømme om at blande mig i uafhængige myndigheders håndtering af asylspørgsmålet. Det ville forkert at gøre. Jeg har ingen forudsætninger for at gøre det,« sagde Mette Frederiksen.

Det var SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, der udfrittede Mette Frederiksen om den omdiskuterede rapport. Lorentzen ville blandt andet vide, om Mette Frederiksen mente, der burde laves en ny rapport:

»Mener ministeren ikke, at det på baggrund af den megen kritik af Eritrearapporten fra Udlændingestyrelsen er på tide at få lavet en ny rapport med en second opinion og inddragelse af nogle flere kilder, herunder FN?« lød spørgsmålet fra SFeren.

Men det afviste justitsministeren, der allerede har bedt om en redegørelse i sagen. Det er nemlig ikke op til hende at vurdere, understregede hun.

»Hvad så næste gang, der kommer en landerapport, som der er holdninger til? Jeg vil virkelig advare mod, at man kapper armslængden af, også selvom der er en offentlig debat,« sagde Frederiksen og uddybede:

»Det vil være min meget, meget, meget kraftige anbefaling, at man ikke begynder at have politisk indblanding i asylbehandlingen i Danmark.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.