Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ishøj-borgmester dropper kritik af S-udspil om udlændinge

S-forslag om aktivering af udlændinge er stort set det samme, som kommunen gør i dag, konstaterer borgmester.

Ishøj-borgmester dropper kritik af S-forslag om aktivering
Ishøj-borgmester dropper kritik af S-forslag om aktivering

Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S), trækker sin kritik af Socialdemokratiets udlændingeudspil i land.

Han havde i første omgang forstået forslaget således, at også personer med psykiske problemer skulle aktiveres i 37 timer om ugen. Og det ville efter borgmesterens mening ikke kunne lade sig gøre

Men det er ikke tilfældet, har han nu fået forklaret. Og så er forslaget fint nok, mener Bjørstorp.

»Det er det, vi gør i dag, vil jeg sige. Vi sætter dem i arbejde, hvis vi overhovedet kan,« siger han.

Vil det så gøre nogen særlig forskel, hvis det bliver vedtaget?

»Nej, det vil det ikke. For det er sådan set det, vi gør. Vi sætter fart på alt det, vi kan. Vi når bare ikke op på 37 timer for alles vedkommende. Det er forskellen,« siger Ole Bjørstorp.

Socialdemokratiet præsenterede mandag et omfattende udlændingeudspil, der både indeholdt forslaget om aktivering i 37 timer og en vision om at lægge et loft over, hvor mange med ikke-vestlig baggrund, der kan komme til Danmark.

S drømmer også om at oprette et modtagecenter i et ikke nærmere defineret land uden for EU. Her skal asylansøgere, der kommer til Danmark, sendes til for at få behandlet deres ansøgning.

Og får de asyl, bliver det ikke i Danmark, men i en FN-lejr, lyder visionen.

modtagecenter for asylansøgere, der har forsøgt at komme til Danmark.

»Det er en sympatisk idé. Men jeg tror aldrig, det bliver til noget. Mange regeringer har forsøgt det. Men der er jo ingen, der vil lægge land til,« siger Ole Bjørstorp.

»Et udspil med så mange stramninger, som der ligger der, var det vi sagde i '90'erne, at man skulle arbejde på. Det kan jeg selvfølgelig kun være tilfreds med.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.