Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Internt opgør på vej i EL efter finanslovsaftale

Ledende medlemmer af Enhedslisten kræver opgør med partilinjen efter søndagens finanslovsaftale.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen ankommer til forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon i Finansministeriet onsdag 31. oktober 2012.
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen ankommer til forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon i Finansministeriet onsdag 31. oktober 2012.

Et usædvanligt hårdt internt opgør i Enhedslistens ledelse er på vej efter søndagens finanslovsaftale, skriver Politiken. Da aftalen blev vedtaget af hovedbestyrelsens 25 medlemmer torsdag, stemte ni nej og 15 ja, mens et enkelt medlem ikke var til stede.

En lang række medlemmer fra hovedbestyrelsen, som Politiken har talt med, er blandt andet vrede over, at finansloven ikke medfører de markante ændringer for truede dagpengemodtagere, som Enhedslistens top i månedsvis har stillet som betingelse for at medvirke.

- Vi har fået en lille smule til en lille gruppe. Til gengæld har vi solgt en anden gruppe og samtidig opgivet alle krav. Vi har ikke levet op til det, vi står for. Og det er en meget stor fejl, siger Katrine Toft Mikkelsen, et af de medlemmer der stemte nej, til avisen.

Flere hovedbestyrelsesmedlemmer fortæller Politiken, at finansloven er et brud på en central partibeslutning fra 2010 om, at Enhedslisten ikke kan lægge stemmer til en finanslov, der opsummerer et års nedskæringer med de borgerlige partier. Derfor ønsker flere et opgør med hovedbestyrelsens sammensætning på næste årsmøde.

- Jeg opfatter det som et stort svigt i forhold til vores idealer. Man må få valgt en ny hovedbestyrelse, der lever op til sit ansvar og partiets beslutninger, siger hovedbestyrelsesmedlem Bjarne Thyregod, der bakkes op af Mikael Hertoft og Hans Jørgen Vad, til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.