Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Institut advarer: Det er ulovligt, Inger Støjberg

Institut for Menneskerettigheder har sendt et brev med en kraftig opfordring til udlændingeministeren.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

København. Det er ulovligt at ophæve 26-års-reglen, så tilknytningskravet gælder alle familiesammenføringer.

Sådan lyder advarslen fra Institut for Menneskerettigheder, der har sendt et brev med sin advarsel direkte til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Vi vil på det kraftigste opfordre dig til at revurdere din beslutning og vælge den udvej, der er lovlig, nemlig at se bort fra tilknytningskravet for de personer, der ikke er omfattet af 26-års-reglen, skriver direktør Jonas Christoffersen.

26-års-reglen har hidtil været en af de betingelser, der knyttede sig til muligheden for at få en ægtefælle fra et land uden for EU til Danmark.

Reglen har hidtil betydet, at danskere, der havde haft statsborgerskab i over 26 år, var fritaget for at leve op til et krav om, at parret samlet set skal have størst tilknytning til Danmark.

Men den praksis blev i maj underkendt som diskriminerende af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstolen.

Udlændingestyrelsen har derfor fået besked på at se bort fra 26-års-reglen, så tilknytningskravet gælder for alle danske statsborgere.

Det betyder, at danske statsborgere vil få ulovligt afslag på familiesammenføring, vurderer Institut for Menneskerettigheder.

- Vi er enige i, at én af løsningerne er at ophæve 26-års-reglen, således at tilknytningskravet gælder for alle, står der i brevet.

- Men den løsning kræver efter vores opfattelse en lovændring, fordi borgerne ved den løsning mister klare og lovsikrede rettigheder - nemlig adgang til familiesammenføring uanset tilknytningskrav.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har ikke umiddelbart ønsket at kommentere brevet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.