Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingeniører vil have flere lempelser i uddannelsesloft

Selv om lempelse af lov om uddannelsesloft ikke løser problem med ingeniørmangel, er der ros fra ingeniører.

Det såkaldte uddannelsesloft, som et flertal i Folketinget vedtog i december, har mange kritikere.

Nu kommer partierne bag loven så kritikerne i møde ved at lempe loven en smule. Lempelserne bliver præsenteret tirsdag formiddag.

En af lempelserne indebærer ifølge TV2, at det fremover bliver muligt at tage en ny uddannelse. Men først seks år efter, at man har taget sin første uddannelse.

Det får rosende ord med på vejen fra Ingeniørforeningen Ida, der har været meget kritisk over for loven.

Men der ikke ligefrem jubel at spore fra foreningen.

- Det løser selvfølgelig ikke vores problem, at der skal gå seks år, men det er et skridt i den rigtige retning, og derfor vil jeg gerne se, hvad de rent faktisk præsenterer, for at se om der kommer nogle undtagelser til reglen om de seks år, siger formand Thomas Damkjær Petersen.

Ifølge en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the future vil der nemlig mangle 9300 ingeniører i 2025.

- Vi er da rigtig glade for, at de lemper. De skal have ros for at tage imod kritik, når vi har sagt, at det var en rigtig dårlig idé at indføre forbud mod dobbeltuddannelse. Så vi siger ja tak til enhver lempelse, tilføjer han.

Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti, som vedtog lovændringen, kaldte loven en begrænsning af dobbeltuddannelse. Derimod betegnede modstanderne loven som et skadeligt uddannelsesloft.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.