Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Hvidovre Kommune

Ingen ny borgmester i Hvidovre før torsdag

Følg kommunalvalget 2013 i Hvidovre Kommune minut-for-minut. Vi opdaterer løbende med seneste nyt.

ONSDAG D. 20. NOVEMBER 2013

19:16: Ingen ny borgmester i Hvidovre før torsdag: Lokalpolitikerne i Hvidovre er gået hjem for i dag efter have forhandlet om borgmesterposten hele dagen, skriver DR. Forhandlingerne genoptages torsdag, hvor parterne har aftalt et nyt møde. Det har længe lignet at Mikkel Dencker ville vinde borgmesterposten, men et langt tovtrækkeri udsætter den endelige afgørelse.

13:31: Borgerligt tovtrækkeri: Dansk Folkeparti er blevet det største borgerlige parti i Hvidovre Kommune. Alligevel er de andre blå partier ikke umiddelbart villige til at pege på DFs spidskandidat, Mikkel Dencker, som borgmester, da de alle mener, der er bedre egnede kandidater - nemlig dem selv! "Mikkel Dencker og jeg er rigtig gode venner, men Hvidovrelisten kan ikke pege på en borgmester fra Dansk Folkeparti", siger Arne Bech til Politiken. Dødvandet kan måske blive løst, når resultaterne fra fintællingen af stemmerne er færdiggjort klokken 15.

10:55: Drama i Hvidovre: Der er stadig ingen afklaring på, hvem der bliver den næste borgmester i Hvidovre. Der er et lille flertal for de borgerlige, men partierne kan ikke blive enige om, hvem der skal have borgmesterposten. Nuværende borgmester Helle Adelborg (S) øjner derfor en mulighed for at forsætte som borgmester. Uenigheden hos de borgerlige partier skyldes, at Dansk Folkeparti vil og Hvidovrelisten ikke vil pege på hinanden som mulige borgmesterkandidater. Dansk Folkeparti er blevet det største af de borgerlige partier i Hvidovre ved gårsdagens valg, skriver Ritzau ifølge sn.dk. 

 

06:47: Lokalliste i farligt dobbeltspil: DR 2 Morgen beretter nu, at der går rygter på, at Hvidovrelisten overvejer at skifte side. På nuværende tidspunkt er Hvidovrelisten en del af det borgerlige valgforbund og sidder i forhandlinger med dette forbund om placeringen af borgmesterposten, men skulle Hvidovrelisten hoppe over til Socialdemokraterne, så ville deres to mandater give Socialdemokraterne borgmesterposten. Formand for Hvidovrelisten afviser indtil videre rygterne.

03:32: Menuen står på rævekager: Kommunalvalgets første rævekage kan være i ovnen i Hvidovre, hvor det trækker op til drama om vestegnkommunens borgmesterpost. En eller flere kandidater fra blå blok er ifølge socialdemokraten Dan Højgaard parat til at bakke op om de røde partiers borgmesterkandidat, Helle Adelborg (S), for at forhindre Dansk Folkeparti i at sætte sig på borgmesterposten. Dermed vil Socialdemokraterne kunne bevare den vigtige post, som partiet tirsdag aften ellers så ud til at tabe, skriver BNB.

TIRSDAG D. 19. NOVEMBER 2013

23:54:
Socialdemokraterne sejrer mens SF får valglussing:
Socialdemokraterne
forbliver det største parti i Hvidovre Kommune. Med en beskeden stigning på 0,6
procentpoint, ender partiet på 33,2 procent. DF bliver det næststørste parti,
der med en fremgang på 4,8 procentpoint ender på 19,4 procent. SF bløder
stemmer og falder fra 16,6 til 5,7 procent. Hvidovrelisten går 1 procentpoint
tilbage til 11,5 procent og er dermed kommunens tredjestørste.    

16:40: Markant højere stemmeprocent: Stemmeprocenten i Hvidovre Kommune ser ud til, at blive markant højere end i 2009. Det viser en optælling fra klokken 15. Ifølge optællingen har 30 procent af kommunens vælgere været et smut forbi stemmeboksen, hvilket er klart flere end på samme tidspunkt i 2009, hvor 25,6 procent havde sat deres kryds. 
 

11:39: DF bliver valgets store vinder: Ifølge Hvidovre Lokalavis står DF til at blive valgets helt store vindere og får højst sandsynligt mere end de nuværende tre pladser i byrådet. Det helt store spørgsmål er dog om DF's fremgang er nok til at sikre det borgerlige valgforbund borgmesterposten, hvilket kræver at to røde mandater bliver blå. Det er nemlig ikke alle partierne i det borgerlige valgforbund, der består af V, LA, DF, K, Hvidovrelisten, Nærdemokrati Nu og Dansborg Demokraterne, som står til fremgang. De Konservative kan meget vel blive ramt af den tilbagegang, som de har oplevet på landsplan. Hvidovre har haft Socialdemokratisk styre i 80 år, men ved de sidste to valg har Socialdemokraterne ikke været ligeså overbevisende og støttepartiet SF ser ud til at gå tilbage, hvilket måske kan blive afgørende for valgets udfald. Enhedslisten kan dog blive tungen på vægtskålen, da de står til at fortsætte fremgangen fra sidste valg. 

FREDAG D. 15. NOVEMBER 2013:

12:37: Kandidater mødes til afslutningsdebat: Søndag bliver der en sidste chance for at mødes med kandidaterne i Hvidovre ved et valgmøde, når der kl. 20 afholdes afslutningsdebat på Værestedet, Vestre Kvartergade 5 i Avedørelejren, skriver Hvidovre Avis.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.