Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Ugens barometer-tjek

Ingen effekt af EU-milliard

Der er ingen belønning til statsministeren for den milliardrabat, hun tager med hjem fra EU, når man ser på det aktuelle gennemsnit. Det er status i Berlingske Barometer, hvor to målinger er afsluttet efter milliardrabatten kom i hus.

I slutningen af sidste uge lykkedes det Helle Thorning-Schmidt (S) at hive den meget omtalte EU-milliard hjem. Resultatet betyder, at Danmark får ca. én milliard i rabat på vores EU-kontingent de næste syv år. Statsministerens resultat er blevet rost bredt af både politiske kommentatorer og oppositionen, men hvordan reagerer befolkningen?

Ser vi først på rød blok som helhed er ændringen i forhold til sidste uge bemærkelsesværdig lille: den samlede tilslutning har kun rykket sig sølle 0,1 procent, viser Berlingske Barometer. Blokkens resultat dækker dog over mindre udsving for de enkelte partier. Her gælder det, at S og SF går henholdsvis 0,2 og 0,1 procent frem.

Den spinkle fremgang udlignes imidlertid af Enhedslistens tilbagegang på 0,2 procent. Udsvingene er dog så små, at vi, på grund af den statistiske usikkerhed, faktisk ikke kan konkludere andet end stilstand mellem blokkene. Altså endnu ingen effekt af Thornings EU-milliard.

Vender vi blikket mod blå blok, er resultatet stort set det samme: stilstand. Siden starten af januar har samtlige oppositionspartier ligget nogenlunde stabilt i meningsmålingerne. Det må dog påpeges, at barometeret ikke er i stand til at afsløre vælgervandringer mellem de enkelte partier - vi kan kun følge partiernes tilslutning. Bag tallene kan der således godt gemme sig vælgervandringer mellem de enkelte partier uden at deres totale tilslutning ændrer sig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.