Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indsats mod børnebortførelse har ikke ført til færre sager

64 forældres børn var sidste år bortført til udlandet. Det er flere end i de foregående år trods ny indsats.

En særlig enhed med fokus på børnebortførelser, der blev etableret i 2014, har tilsyneladende ikke haft nogen effekt.

I hvert fald er antallet af børnebortførelser i dag lige så højt eller endda højere end før.

I alt 64 danske forældre oplevede sidste år, at et eller flere af deres børn var bortført af den anden forælder.

Det skriver Politiken søndag.

Tallene for bortførelser til de lande, som Danmark ikke har et fast samarbejde med, har været stigende.

Sidste år var der således 35 sager med i alt 57 danske børn bortført til lande uden for Haager-konventionerne, som det formaliserede samarbejde mellem en række lande hedder.

Året før var det lidt færre: 33 sager med 56 børn. Og i 2014 var der endnu færre: 22 sager med 41 børn.

Det typiske er ifølge Politiken, at der i Danmark hvert år kommer mellem 10 og 20 nye bortførelsessager til lande uden for konventionssamarbejdet.

Og disse sager kan tage flere år. Hvis de nogensinde bliver løst.

Oprettelsen i 2014 af Koordinationsenhed for Børnebortførelse i Børne- og Socialministeriet, der er en samlet indgang for alle børnebortførelsessager, har dermed ikke ført til et fald i antallet af sager.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) fastslår, at hun tager det meget alvorligt, at så mange børn ulovligt er ført til andre lande.

Hun vurderer, at koordinationsenheden har betydning, "fordi de efterladte forældre nu kan gå til én myndighed, der kan reagere hurtigt".

- Efter de informationer, jeg har, bruger mange enheden. Og det betyder meget for den enkelte forælder ikke at stå alene og løbe spidsrod mellem myndighederne, siger hun til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.