Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indsat advarer mod at isolere ekstremister i fængsler

Det er en dårlig ide, hvis politikerne tyr til at isolere ekstremister i de danske fængsler, lyder det fra en indsat, der har siddet inde med flere terrordømte.

Hvis fængselsfanger udviser ekstremistiske træk, gør man bedst i isolere dem for at undgå yderligere radikalisering, har devisen lydt fra flere politikere i kølvandet på terrorangrebene i København.

Men det er en dårlig ide, lyder det fra en indsat, Liban Mohammed, i onsdagens Information. Han har afsonet sin fængselsstraf i selskab med flere ekstremister, herunder dømte fra Glasvej-sagen og fortæller, at ekstremisterne bliver udfordret på deres synspunkter i fængslet.

»Når en terrordømt kommer i fængsel, får han nogle helt andre værdier. Der er 22 mand på en afdeling i Vridsløselille, og vi præger alle sammen hinanden. Så det er jo ganske naturligt, at flertallet præger mindretallet,« siger Liban Mohammed til Information.

Udsagnet bakkes op af et amerikansk forskningsprojekt, der har vist, at isolering kan forstærke følelse af marginalisering og øge risikoen for efterfølgende rekruttering til ekstreme grupperinger, skriver Information.

Omar El-Hussein, gerningsmanden bag angrebene i København, afsonede en fængselsstraf kort før, han begik angrebene, hvor to blev dræbt.

Sidenhen har fængselsbetjente berettet om fanger, der jubler, når der vises TV-indslag om terrorangreb, ligesom fanger i flere fængsler skulle have flag og andre souvenirer fra Islamisk Stat hængende.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.