Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indfødsretsprøve krævede viden om kvindefodbold

Flere spørgsmål i torsdagens indfødsretsprøve gik på kvinders rettigheder. Prøven er før blevet kritiseret.

København. Torsdag har håbefulde personer med ønsket om at blive dansk statsborger svedt over 40 spørgsmål, der har testet deres viden om Danmark på kryds og tværs.

I prøven, der er offentliggjort på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside, blev deltagerne blandt andet testet i deres viden om kvinder i Danmark og deres rettigheder.

For eksempel blev deltagerne spurgt til, hvor gamle danske kvinder bliver, hvor gamle danske kvinder er i gennemsnit, når de får deres første barn, og hvornår det blev tilladt i Danmark at få en abort.

Også det danske landshold i kvindefodbold, skal der svares på spørgsmål om.

Men spørgsmålene i prøven breder sig også ud over alt fra dansk historie, det danske monarki, Folketinget og generelle samfundsforhold.

Også viden om geografiske forhold og dansk kulturhistorie er påkrævet.

Et spørgsmål lyder blandt andet, "Hvor stor en del af Danmark er i dag opdyrket landbrugsland?", mens et andet lyder "Hvad var August Bournonville kendt for?".

Også spørgsmål om politiske forhold, som antallet af danske regioner, hvilken rolle ombudsmanden har, og hvad strukturreformen i 2007 gik ud på, er en del af prøven.

Indfødsretsprøven har tidligere været særdeles omdiskuteret og er blevet kritiseret for at være for svær.

Deltagerne skal svare rigtigt på 32 af de 40 spørgsmål, der allerede har tre svarmuligheder.

Prøven finder sted to gange årligt på landets sprogcentre - i juni og november.

Ved torsdagens prøve var 3693 personer tilmeldt.

Ved prøven i juni slap hver anden igennem nåleøjet og havde svaret rigtigt på nok spørgsmål.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.