Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indfødsretsprøve får kritik: »Jeg er klar over, at mange danskere ikke ville bestå, hvis de tager prøven«

Det er misforstået, når den nye indfødsretsprøve bliver kritiseret for at være for svær, mener S-ordfører.

ARKIVFOTO. Et af spørgsmålene i indfødsretsprøven lyder: Påskeæg har rødder i et gammelt symbol. Hvilket?
ARKIVFOTO. Et af spørgsmålene i indfødsretsprøven lyder: Påskeæg har rødder i et gammelt symbol. Hvilket?

København. Det er ikke meningen, at man skal vide alt om Olsen Banden eller stjernebilleder, når man skal tage den nye indfødsretsprøve i ønsket om at blive dansk statsborger.

Nej, det handler om, at staten skal kunne se, at man virkelig vil Danmark og derfor har sat sig ned med en kande kaffe og læst op til prøven med det materiale, der følger med, når man melder sig til prøven.

Det siger Socialdemokraternes indfødsretsordfører Mattias Tesfaye. Tirsdag var den nye indfødsretsprøve tilgængelig, og det har fået flere til på de sociale medier at argumentere for, at prøven er for svær.

Men Mattias Tesfaye er træt af snakken om, at ikke engang "den almindelige dansker" kan bestå prøven.

- Det afgørende er ikke spørgsmålene, men om man ud fra testen kan se, om vedkommende har læst op. Jeg er klar over, at mange danskere ikke ville bestå, hvis de tager prøven. Men hvis de læser op, ville de fleste bestå.

Prøven består af 40 spørgsmål, og 32 af dem skal besvares korrekt for at bestå. Man har 45 minutter til prøven og må ikke gøre brug af hjælpemidler.

Dog har man inden prøven fået udleveret et læremateriale, som 35 af de 40 spørgsmål er udarbejdet ud fra. Fem af spørgsmålene berører aktuelle emner.

- Det er rimeligt, at man sætter sig ind i landets historie, når man søger statsborgerskab, siger Mattias Tesfaye.

Den socialdemokratiske ordfører siger, at han endnu ikke selv har taget prøven.

Kan du klare kravene? Du kan teste dig selv her:

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.