Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ida Auken: Lilleholts vindstøttemodel er dyr og uambitiøs

Regeringen går i den helt forkerte retning med sit forslag til at støtte vedvarende energi, mener R.

Regeringen går i den helt forkerte retning med sit forslag til at støtte vedvarende energi, mener R.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix) Samråd med Eva Kjer Hansen på Christiansborg. Ida Auken stiller spørgsmål
Regeringen går i den helt forkerte retning med sit forslag til at støtte vedvarende energi, mener R.(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix) Samråd med Eva Kjer Hansen på Christiansborg. Ida Auken stiller spørgsmål

Det forslag til fremtidig støtte til vedvarende energi, som energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) præsenterer torsdag, får en kølig modtagelse fra oppositionen.

Forslaget er uambitiøst og vil i praksis betyde en halvering af det tempo, hvormed der opsættes vindmøller i Danmark, lyder kritikken.

Og ikke alene er forslaget uambitiøst. Det er også en dyr model, regeringen har valgt, mener De Radikales energiordfører, Ida Auken.

»I stedet for at lave en mindstepris, som vil betyde, at når energipriserne stiger i de kommende år, så skal staten slet ikke betale noget, så har regeringen valgt en model med et fast tilskud.«

»Det betyder, at det bliver dyrere for skatteborgerne«.

Regeringen foreslår konkret en pulje på 1,3 milliarder over to år. Det er det beløb, kritikerne mener, vil svare til en halvering af den støtte, der i dag gives til landvindmøller.

I dag får de et tilskud på 25 øre per kilowatttime. Men den ordning stopper næste år. Det er derfor, politikerne skal diskutere en erstatning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.